Majami: Hrabra borba Filipa, ali Federer ide dalje!

Rodžer Federer i Filip Krajinović odigrali su zanimljiv meč u Majamiju, a među 16 najboljih plasirao se švajcarski teniser.  Krajinović izdržao set protiv Federera.  U drugom je brzo postalo jasno ko će pobediti. . .

Tenis 25.03.2019 | 23:30
Majami: Hrabra borba Filipa, ali Federer ide dalje!
U trećem međusobnom duelu protiv Rodžera Federera, Filip Krajinović ipak nije uspeo da "zakuva" do kraja i da nagovesti prvu pobedu.

Posle sat vremena ravnopravne borbe protiv rekordera u broju grend slem titula, srpski teniser (103. na svetu) odmah je ispustio svoj servis i dopustio favoritu veliko vođstvo (3:0). To je bio uvod u uspeh Švajcarca...

Filip Krajinović - Rodžer Federer 0:2 (5:7, 3:6)

Srpski teniser upamtiće ovogodišnje učešće u Majamiju zbog spektakularne pobede protiv Stena Vavrinke, ali više od 3. kola ipak nije mogao. "Brejknuo" je Švajcarca u prvom, ravnopravnijem setu, ali je u istoj fazi meča dva puta izgubio servis, zaključno sa poslednjim gemom, u kojem je veteran iskoristio prvu set loptu.

U 4. rundi, Federer će igrati protiv boljeg iz duela Danil Medvedev (Rusija) - Rajli Opelka (SAD), a u toj fazi turnira našu zemlju predstavljaće Novak Đoković i igraće protiv Španca Roberta Bautiste Aguta.

Federer je posle 91 minuta igre slavio sa 7:5, 6:3, ali nije to bilo tako lako ostvarena pobeda. Krajinović je igrao veoma dobro, ali ne i dovoljno da načini veliko iznenađenje.

Bio je to njihov treći susret uu poslednjih godinu dana, sva tri je dobio iskusniji Švajcarac koji je od Krajinovića bio bolji i u Indijan Velsu i Bazelu 2018.

Krajinović je u prve dve runde eliminisao Pjer-Igoa Erbera i Stana Vavrinku, dok je Federer u drugom kolu (u prvom bio slobodan), savladao Moldavca Radua Albota u tri seta.

Bio je Filip vidno motivisan za ovaj meč, možda je i osećao da može da uradi nešto više, posebno ako je gledao meč Federera i Radua Albota, ali Švajcarac je bio nadahnutiji, smireninji u momentima odluke, a odlično ga je služio i početni udarac i utisak je da je to bilo njegovo oružje u ovom susretu.

Trudio se Krajinović da prikaže sve iz svog repertoara, treba reći da je igrao zaista dobro, posebno u prvom setu koji je trajao bezmalo sat vremena. Ko zna šta bi bilo da je nekako Filip dobio početni set, ali bez sumnje, biće muu ovo velika lekcija. Pokazao je da može da se nosi sa najboljima i da može mirno da uđe u nastavak sezone u kojem ne rani veliki broj poena.

U početnom setu, videli smo odličnu igru oba tenisera. Nijense su presuđivale. Krajinović je prvi uspeo da napravi brejk i to bez izgubljenog poena, ali onda je maratonski gem na njegov servis dobio Švajcarac.

Rodžer je, zahvaljujući odličnom servisu lakše dobijao gemove na svoj servis, Filip se mučio da dođe do svojih, ali se odlično držao sve do 6:5 za Federera, kada je Švajcarac uspeo da načini brejk i posle 57 minuta povede u meču (7:5).

Čini se da je posle toga Rodžeru bilo psihološki lakše da nastavi u istom ritmu. Poveo je Švajcarac uz brejk lako sa 3:0 i posle toga kao da nije bilo povratka za srpskog tenisera.

Istina, uspeo je Filip do kraja meča da osvoji tri gema na svoj servis, ali ne i da ozbiljnije ugrozi protivnika, Federov servis fukcionisao je kao švajcarski sat, lakše je konstruisao poen posle odličnog početnog udarca i stigao je do pobede.

Njega u osmini finala očekuje susret sa boljm iz meča Rusa, Danila Medvedava i Amerikanca, Rajlija Opelke.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar