Кањас се присјетио Мајамија 2007. године...

Видело се већ тада да ће Новак кад-тад бити први! "Он, Надал и Федерер су направили нешто посебно од нашег спорта, нешто што нико није могао да претпостави. А ко ће бити најбољи свих времена знаће се тек када буду завршили каријере", рекао је Аргентинац.

Тенис 27.03.2019 | 21:30
Кањас се присјетио Мајамија 2007. године...
Гиљермо Кањас је један од тенисера који су имали таленат и страст да савладају било кога, али никада довољно здравља и стрпљења да то поштено наплате. Можда га је у томе омела и мала допинг "авантура"...

Било како било 41-годишњи Аргенитинац овдашњим љубитељима тениса остао је посебно упамћен по финалу Мајамија 2007. које је изгубио од Новака Ђоковића са 0:3 (финала мастерса су се играла на три добијена сета). Тада 19-годишњи Београђанин је тако на јужној Флориди, прво победом над Рафаелом Надалом, а потом и подизањем престижног пехара "провалио врата" за улазак на велику сцену и то у ери апсолутне владавине Роџера Федерера показавши да стиже нови убица. Од тада је прошло 12 година, Кањас је 2010. отишао у пензију, а како сам каже, ретко се сети тог 1. априла, осим, када стигне баш у Мајами.

"То је заиста лепо, посебно сећање. Ући у финале Мајамија и играти против Ђоковића, а да сам пре тога победио Федерера у полуфиналу... То ми је била најбоља година у каријери. Али, то ми је сада тако далеко, као да је у питању други живот. Када год дођем овде, присетим се свега." присетио се Кањас, "У то време Новак је већ био велики таленат за којег се видело да ће бити први на свету кад-тад. А сада је члан најбоље тројке у историји! Он, Надал и Федерер су направили нешто посебно од нашег спорта, нешто што нико није могао да претпостави. А ко ће бити најбољи свих  ремена знаће се тек када буду завршили каријере, сада је излишно говорити о томе."

Била је то прва од шест титула нашег аса у јужној Флориди, а сутра наставља бој за седму, не би ли се изјендачио са некадашњим тренером, Андреом Агасијем. Од тада је наш ас пет сезона завршио ан првој позицији, освојио 15 гренд слем титула и чак 32 мастерса.



Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар