Kanjas se prisjetio Majamija 2007. godine...

Videlo se već tada da će Novak kad-tad biti prvi! "On, Nadal i Federer su napravili nešto posebno od našeg sporta, nešto što niko nije mogao da pretpostavi. A ko će biti najbolji svih vremena znaće se tek kada budu završili karijere", rekao je Argentinac.

Tenis 27.03.2019 | 21:30
Kanjas se prisjetio Majamija 2007. godine...
Giljermo Kanjas je jedan od tenisera koji su imali talenat i strast da savladaju bilo koga, ali nikada dovoljno zdravlja i strpljenja da to pošteno naplate. Možda ga je u tome omela i mala doping "avantura"...

Bilo kako bilo 41-godišnji Argenitinac ovdašnjim ljubiteljima tenisa ostao je posebno upamćen po finalu Majamija 2007. koje je izgubio od Novaka Đokovića sa 0:3 (finala mastersa su se igrala na tri dobijena seta). Tada 19-godišnji Beograđanin je tako na južnoj Floridi, prvo pobedom nad Rafaelom Nadalom, a potom i podizanjem prestižnog pehara "provalio vrata" za ulazak na veliku scenu i to u eri apsolutne vladavine Rodžera Federera pokazavši da stiže novi ubica. Od tada je prošlo 12 godina, Kanjas je 2010. otišao u penziju, a kako sam kaže, retko se seti tog 1. aprila, osim, kada stigne baš u Majami.

"To je zaista lepo, posebno sećanje. Ući u finale Majamija i igrati protiv Đokovića, a da sam pre toga pobedio Federera u polufinalu... To mi je bila najbolja godina u karijeri. Ali, to mi je sada tako daleko, kao da je u pitanju drugi život. Kada god dođem ovde, prisetim se svega." prisetio se Kanjas, "U to vreme Novak je već bio veliki talenat za kojeg se videlo da će biti prvi na svetu kad-tad. A sada je član najbolje trojke u istoriji! On, Nadal i Federer su napravili nešto posebno od našeg sporta, nešto što niko nije mogao da pretpostavi. A ko će biti najbolji svih  remena znaće se tek kada budu završili karijere, sada je izlišno govoriti o tome."

Bila je to prva od šest titula našeg asa u južnoj Floridi, a sutra nastavlja boj za sedmu, ne bi li se izjendačio sa nekadašnjim trenerom, Andreom Agasijem. Od tada je naš as pet sezona završio an prvoj poziciji, osvojio 15 grend slem titula i čak 32 mastersa.



Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar