Роби саопштио састав: Имамо четири промјене!

Роберт Просинечки зрачи оптимизмом и самопуздањем пред меч са Грцима у квалификацијама за Европско првенство. Толико је самопуздан, да је 24 часа пред почетак меча саопштио имена једанаест фудбалера који ће истрчати на Билино поље.

Фудбал 25.03.2019 | 22:25
Роби саопштио састав: Имамо четири промјене!
Оптимизам влада у табору змајева!

Репрезентација БиХ ће сутра од 20.45 часова (пренос ТВ Нова БиХ) у Зеници угостити селекцију Грчке. Тим који (пре)често среће у квалификацијама за велика такмичења.

Роберт Просинечки најавио је како ће његов тим сутра на Билином пољу против Грчке, у 2. колу квалификација за Европско првенство 2020. године – група Ј, бити јачи за Сеада Колашинца, Тонија Шуњића и Хариса Дуљевића.

Селектор БиХ је раније изјављивао, ову је тројицу, недовољно опорављених играча, у суботу на Грбавици одмарао у тријумфу против Јерменије (2:1). Дефинитивно је и за Грке отпао Елвис Сарић, који се није успио опоравити, а њему се на листи повријеђених играча сада прикључио Елвир Кољић.

"Очекујем тешку утакмицу, али идемо на побједу. Ово је наш терен и наши навијачи", рекао је капитен Един Џеко, који је са селектором изашао пред новинаре.

На констатацију новинара да су Грци јако ослабљени, Џеко је истакао да, упркос томе, ово неће бити лагана утакмица, али да је најважније да они буду на потребном нивоу за побједу.

"Нема лагане утакмице, видјели смо то и против Јерменије. Ко год не буде играо за Грчку, неће бити лагано за нас".

Он је насмијао новинаре констатацијом да му је Костас Манолас, с којим је прошли пут имао жесток сукоб након утакмице, у међусобном разговору најавио да би, можда, ипак могао играти у Зеници.

"Није дошао. Можда га је било страх доћи", истакао је уз осмијех Џеко, који је додао како да не очекује варнице на терену, јер да их ни прошли пут није било, када је након утакмице навијаче провоцирао Манолас.

Хелени су у овоме прозору квалификација можда и најрањивији у односу на протеклих девет сусрета два тима.

На списку за дуеле са Лихтенштајном и БиХ због повреда нису нашли Костас Манолас, Киријакос Пападопулос, Панајотис Рецос, Василис Торосидис, Константинос Стафилидис, Лазарос Христодолопулос и Димитрис Пелкас.

Пеховима ту није био крај. Костас Митроглу је зарадио повреду у мечу против Лихтенштајна и неће бити у саставу сутра, док је извјестан наступ ровитог Сократиса Папастатопулоса. Ипак, упркос свему, Ангелос Анастасијадис је најавио игру на побједу.

Вјера не мањка ни селектору репрезентације БиХ - Роберту Просинечком.

"Исто као што и они вјерују, и ми вјерујемо да смо добри и да можемо побиједити. Ми кад смо спремни и здрави, а сада јесмо, онда нас тешко ко може савладати. Сигуран сам да ће бити добра атмосфера. Неће бити лагано играти, али бићемо мотивирани за сутра и сви се надамо освајању три бода. Ово ће бити тактичка, врло интензивна утакмица у тркачком дијелу. Играчи су се одморили и освјежили за ову утакмицу и сви једва чекамо да почне. Грчка је увијек атрактивна и лијепо је играти против њих", рекао је Просинечки.

Иако то није пракса, "Роби" је открио којих 11 играча ће сутра истрчати на Билино Поље.

"Из тактичких разлога смо одлучили промијенити четири играча. На голу ће бити Шехић, испред њега у задњој линији су Бичакчић, Шуњић, Зукановић и Колашинац. У везном реду су Бешић, Цимирот и Пјанић, по крилима Дуљевић и Вишћа, а напад ће предводити Џеко".

Змајеви, срећно!

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар