Хтјели су Месија, али ни 500.000 није лоше!

Када фудбал постане бизнис, а пријатељске утакмице са великим репрезентацијама огроман трошак. . .

Фудбал 26.03.2019 | 09:45
Хтјели су Месија, али ни 500.000 није лоше!
Већ дуго је Фудбалски савез Марока желео да организује пријатељску утакмицу са Аргентином како би на стадион "Ибн Батута" довео једну од највећих фудбалских звезда Лионела Месија, али им ни овога пута није успело за руком иако је све било договорено.

Проблем је направила мања повреда Месија на мечу против Венецуеле (1:3), али ће се утакмица ипак одиграти у уторак (20.00), међутим ни близу са толиком пажњом.

С обзиром на то да је у претходни договор било укључено да Лионел Меси мора да игра најмање 70 минута, као и још низ бизарних клаузула попут тога да је уклизавање забрањено, читав посао ће мање коштати Мароканце.

Како преноси тамошња штампа, Мароко ће Аргентини платити 450 хиљада евра мање од договорене суме, пошто би платили читав милион да је Меси заиграо на овој утакмици.

Непланирана уштеда Мароканаца који су желели да "часте своје навијаче" доласком Лионела Месија, али и како би то искористили као својеврсну промоцију кандидатуре за Светско првенство 2026. године за које се боре са Американцима, Канађанима и Мексиканцима.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар