Htjeli su Mesija, ali ni 500.000 nije loše!

Kada fudbal postane biznis, a prijateljske utakmice sa velikim reprezentacijama ogroman trošak. . .

Fudbal 26.03.2019 | 09:45
Htjeli su Mesija, ali ni 500.000 nije loše!
Već dugo je Fudbalski savez Maroka želeo da organizuje prijateljsku utakmicu sa Argentinom kako bi na stadion "Ibn Batuta" doveo jednu od najvećih fudbalskih zvezda Lionela Mesija, ali im ni ovoga puta nije uspelo za rukom iako je sve bilo dogovoreno.

Problem je napravila manja povreda Mesija na meču protiv Venecuele (1:3), ali će se utakmica ipak odigrati u utorak (20.00), međutim ni blizu sa tolikom pažnjom.

S obzirom na to da je u prethodni dogovor bilo uključeno da Lionel Mesi mora da igra najmanje 70 minuta, kao i još niz bizarnih klauzula poput toga da je uklizavanje zabranjeno, čitav posao će manje koštati Marokance.

Kako prenosi tamošnja štampa, Maroko će Argentini platiti 450 hiljada evra manje od dogovorene sume, pošto bi platili čitav milion da je Mesi zaigrao na ovoj utakmici.

Neplanirana ušteda Marokanaca koji su želeli da "časte svoje navijače" dolaskom Lionela Mesija, ali i kako bi to iskoristili kao svojevrsnu promociju kandidature za Svetsko prvenstvo 2026. godine za koje se bore sa Amerikancima, Kanađanima i Meksikancima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar