Реал је спреман да плати Мбапеа, као три Роналда!

Али, да ли је то довољно? Пари сен Жермен ће ускоро имати понуду на столу, али у овом тренутку делује као да је Килијан Мбапе непроцењиве вредности. Посебно ако сте ПСЖ и новац вам није толико битан. . .  Спремите се за нову летњу сапуницу: Операција Мбапе од 280. 000. 000 евра и највећа плата у свлачионици Реала! Мадриђани се уместо Нејмара окрећу млађем, јефтинијем, а исплативијем Французу.

Фудбал 28.03.2019 | 00:00
Реал је спреман да плати Мбапеа, као три Роналда!
Флорентино Перез је нациљао "примарну мету" за летњи прелазни рок.

Већ више о годину дана спекулисало се о Едену Азару и Нејмару као носиоцима новог таласа Реал Мадрида, али је одлука пала после разговора са Зинедином Зиданом који свог земљака види као главну фигуру "краљевског клуба" у наредној деценији.

Није тешко погодити да је у питању Килијан Мбапе!

Како преноси "Франс фудбал", Реал Мадрид је спреман да понуди 280 милиона евра Пари сен Жермену за "слободу" Килијана Мбапеа, али је питање да ли ће и то бити довољно како би пустили играча кога су довели пре само две године из Монака.

Тада је ПСЖ успео да договори позајмицу најталентованијег играча данашњице како би избегли финансијски фер-плеј у сезони када су купили и Нејмара, да би га потом откупили за 145 милиона евра и још 35 милиона евра које ће исплатити Монаку уколико се испуне одређене клаузуле из уговора, а које се претежно тичу голова и индивидуалних награда.

Ако узмемо у обзир да Мбапе има тек 20 година (!!!) и да су најбољи дани каријере пред њим, поставља се питање да ли Парижанима заиста толико значи 280 милиона евра?

Мбапе ове сезоне игра невероватно за ПСЖ, након освојене светске титуле у Русији са Француском, и постигао је чак 31 гол и забележио чак 15 асистенција, па је тако своју екипу "гурао" у одсуству прве звезде тима Нејмара, од кога је Реал изгледа одустао.

Ипак, у Лиги шампиона нису могли даље од осмине финала, што значи да и ова година може да се протумачи као неуспешна, пошто нико толико новац не улаже да би освојио Лигу 1.

Уколико "краљевски клуб" крене по Мбапеа биће интересантно видети да ли ће ПСЖ морати да пусти младог фудбалера пошто не могу да му пруже изазов у виду боље лиге и бољег доказивања, због чега се у јавности спекулисало и да је Нејмар пожелео да напусти Француску, пошто његову статистику нико неће узети у обзир при избору за "златну лопту".

Све у свему чека нас бурно лето и потенцијални "транфер рекорд" који већ неко време није у власништву Реал Мадрида, који га је претходно рушио са Роналдом и Бејлом.

Лета 2017. у центру пажње био је Нејмар, лане Кристијано Роналдо, а у предстојећем прелазном року –Килијан Мбапе. Млади француски репрезентативац ће, по свему судећи, изазвати нови земљотрес на европском тржишту пошто је Реал Мадрид дефинитивно одлучио да он буде играч на кога ће потрошити огроман новац и направити пометњу као Пари Сен Жермен у случају Бразилца и Јувентус кад је доводио Португалца.

У дану је Жозе Мурињо поручио да Мбапе „не може да се купи, јер је вреднији од Роналда, Месија и Нејмара“, Франс фудбал доноси детаље који наводе на закључак да би баш он требало да постане наредни Галактикос, играч око кога ће краљевски клуб градити будућност. Према сазнањима француског магазина, првак Европе ће укључити све могуће ресурсе кад су финансије у питању пошто је спреман да издвоји астрономских 280.000.000 евра за хитроногог крилног нападача.

Два су разлога због којих је председник Флорентино Перез одлучио да се одрекне покушаја довођењаНејмара и крене на Мбапеа. Први се тиче година: Бразилац их има 27, Француз 20 и јасно је да је његова каријера тек почела, а да притом нико не види где су му лимити, док Нејмару лагано сат откуцава, ништа велико није освојио са репрезентацијом, има само једну Лигу шампиона за пет и по година у европском фудбалу и све је више мишљења да његово време пролази. Килијан иза себе има статус првака света и шансу да тај успех понови макар још једном, пошто га извесно чекају још најмање три Мундијала, самим тим процењује се да су му и шансе да освоји Златну лопту веће од Нејмарових, а то у клубу какав је Реал игра битну улогу.

Даље, Нејмар важио за егоисту. На и ван терена. Цела свлачионица мора да му се поклони, комплетан тим на терену да ради за њега, док Килијан Мбапе више игра за екипу и лакше би се прилагодио околностима на „Сантјаго Бернабеуу“. Затим, цена. Док се за име Бразилца везивало више од 300.000.000 евра колико би Пари Сен Жермен тражио на име обештећења, дотле је Килијан Мбапе јефтинија варијанта, а у Реалу су уверени да би могли да га добију за 280.000.00 евра.

Напослетку, утисак је да је после одласка Кристијана Роналда у Јувентус Мадриђанима потребнији човек који редовно тресе мреже, реализатор, а Мбапе има 26 голова на 23 првенствена меча ове сезоне, докНејмар више делује као „десетка“, иза шпица. Плус, другу узастопну годину повређује се у другом делу сезоне, кад се одлучује о трофејима и можда је баш његов изостанак утицао на рану елиминацију од Манчестер јунајтеда у осмини финала Лиге шампиона.

Франс фудбал наводи да ће преговори у троуглу Реал - ПСЖ - Мбапе били напорни и карактерише их као пролећну, по свему судећи и летњу сапуницу. Наравно, све три стране би требало да нађу интерес, с тим да се чини да реалних основа за трансфер има. Поготово ако се зна да је Килијан од малена навијач Лос Бланкоса, да је по дечијој соби лепо постере Кристијана Роналда и да повратник на клупу Зинедин Зидан о њему има високо мишљење. Чак ни односи на релацији Реал – Пари Сен Жермен нису тако нездрави, чак непријатељски, као у случају са Барселоном, што омогућава лабавије позиције на почетку. Наравно, под условом да клуб са Парка принчева уопште жели да прода једну од звезда.

Ако се Реал и ПСЖ договоре делује да неће бити проблема да Шпанци убеде Килијана Мбапеа, макар то значило да постане не само најскупљи фудбалер света (рекорд тренутно у власништву Нејмара, 222.000.000 евра), већ и најплаћенији играч актуелног тима. Мбапе би по слову растућег уговора са Пари Сен Жерменом зарађује 18.000.000 евра годишње. У Мадриду би тражио нешто слично по сезони, што значи да би надмашио све из тренутног састава, пошто Герет Бејл добија 15.000.000, капитен Серхио Рамос, Крос и Марсело по 11.700.000, Лука Модрић 10.500.000...

За таквог играча – таман.

Пре тачно десет година су Кристијана Роналда довели из Манчестер јунајтеда за тада рекордних 94 милиона евра, а сада су спремни да плате три пута већу суму за Килијана Мбапеа, након што у тренутном тиму нису успели да пронађу његовог наследника.

Хоће ли и успети у томе?

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар