Real je spreman da plati Mbapea, kao tri Ronalda!

Ali, da li je to dovoljno? Pari sen Žermen će uskoro imati ponudu na stolu, ali u ovom trenutku deluje kao da je Kilijan Mbape neprocenjive vrednosti. Posebno ako ste PSŽ i novac vam nije toliko bitan. . .  Spremite se za novu letnju sapunicu: Operacija Mbape od 280. 000. 000 evra i najveća plata u svlačionici Reala! Madriđani se umesto Nejmara okreću mlađem, jeftinijem, a isplativijem Francuzu.

Fudbal 28.03.2019 | 00:00
Real je spreman da plati Mbapea, kao tri Ronalda!
Florentino Perez je naciljao "primarnu metu" za letnji prelazni rok.

Već više o godinu dana spekulisalo se o Edenu Azaru i Nejmaru kao nosiocima novog talasa Real Madrida, ali je odluka pala posle razgovora sa Zinedinom Zidanom koji svog zemljaka vidi kao glavnu figuru "kraljevskog kluba" u narednoj deceniji.

Nije teško pogoditi da je u pitanju Kilijan Mbape!

Kako prenosi "Frans fudbal", Real Madrid je spreman da ponudi 280 miliona evra Pari sen Žermenu za "slobodu" Kilijana Mbapea, ali je pitanje da li će i to biti dovoljno kako bi pustili igrača koga su doveli pre samo dve godine iz Monaka.

Tada je PSŽ uspeo da dogovori pozajmicu najtalentovanijeg igrača današnjice kako bi izbegli finansijski fer-plej u sezoni kada su kupili i Nejmara, da bi ga potom otkupili za 145 miliona evra i još 35 miliona evra koje će isplatiti Monaku ukoliko se ispune određene klauzule iz ugovora, a koje se pretežno tiču golova i individualnih nagrada.

Ako uzmemo u obzir da Mbape ima tek 20 godina (!!!) i da su najbolji dani karijere pred njim, postavlja se pitanje da li Parižanima zaista toliko znači 280 miliona evra?

Mbape ove sezone igra neverovatno za PSŽ, nakon osvojene svetske titule u Rusiji sa Francuskom, i postigao je čak 31 gol i zabeležio čak 15 asistencija, pa je tako svoju ekipu "gurao" u odsustvu prve zvezde tima Nejmara, od koga je Real izgleda odustao.

Ipak, u Ligi šampiona nisu mogli dalje od osmine finala, što znači da i ova godina može da se protumači kao neuspešna, pošto niko toliko novac ne ulaže da bi osvojio Ligu 1.

Ukoliko "kraljevski klub" krene po Mbapea biće interesantno videti da li će PSŽ morati da pusti mladog fudbalera pošto ne mogu da mu pruže izazov u vidu bolje lige i boljeg dokazivanja, zbog čega se u javnosti spekulisalo i da je Nejmar poželeo da napusti Francusku, pošto njegovu statistiku niko neće uzeti u obzir pri izboru za "zlatnu loptu".

Sve u svemu čeka nas burno leto i potencijalni "tranfer rekord" koji već neko vreme nije u vlasništvu Real Madrida, koji ga je prethodno rušio sa Ronaldom i Bejlom.

Leta 2017. u centru pažnje bio je Nejmar, lane Kristijano Ronaldo, a u predstojećem prelaznom roku –Kilijan Mbape. Mladi francuski reprezentativac će, po svemu sudeći, izazvati novi zemljotres na evropskom tržištu pošto je Real Madrid definitivno odlučio da on bude igrač na koga će potrošiti ogroman novac i napraviti pometnju kao Pari Sen Žermen u slučaju Brazilca i Juventus kad je dovodio Portugalca.

U danu je Žoze Murinjo poručio da Mbape „ne može da se kupi, jer je vredniji od Ronalda, Mesija i Nejmara“, Frans fudbal donosi detalje koji navode na zaključak da bi baš on trebalo da postane naredni Galaktikos, igrač oko koga će kraljevski klub graditi budućnost. Prema saznanjima francuskog magazina, prvak Evrope će uključiti sve moguće resurse kad su finansije u pitanju pošto je spreman da izdvoji astronomskih 280.000.000 evra za hitronogog krilnog napadača.

Dva su razloga zbog kojih je predsednik Florentino Perez odlučio da se odrekne pokušaja dovođenjaNejmara i krene na Mbapea. Prvi se tiče godina: Brazilac ih ima 27, Francuz 20 i jasno je da je njegova karijera tek počela, a da pritom niko ne vidi gde su mu limiti, dok Nejmaru lagano sat otkucava, ništa veliko nije osvojio sa reprezentacijom, ima samo jednu Ligu šampiona za pet i po godina u evropskom fudbalu i sve je više mišljenja da njegovo vreme prolazi. Kilijan iza sebe ima status prvaka sveta i šansu da taj uspeh ponovi makar još jednom, pošto ga izvesno čekaju još najmanje tri Mundijala, samim tim procenjuje se da su mu i šanse da osvoji Zlatnu loptu veće od Nejmarovih, a to u klubu kakav je Real igra bitnu ulogu.

Dalje, Nejmar važio za egoistu. Na i van terena. Cela svlačionica mora da mu se pokloni, kompletan tim na terenu da radi za njega, dok Kilijan Mbape više igra za ekipu i lakše bi se prilagodio okolnostima na „Santjago Bernabeuu“. Zatim, cena. Dok se za ime Brazilca vezivalo više od 300.000.000 evra koliko bi Pari Sen Žermen tražio na ime obeštećenja, dotle je Kilijan Mbape jeftinija varijanta, a u Realu su uvereni da bi mogli da ga dobiju za 280.000.00 evra.

Naposletku, utisak je da je posle odlaska Kristijana Ronalda u Juventus Madriđanima potrebniji čovek koji redovno trese mreže, realizator, a Mbape ima 26 golova na 23 prvenstvena meča ove sezone, dokNejmar više deluje kao „desetka“, iza špica. Plus, drugu uzastopnu godinu povređuje se u drugom delu sezone, kad se odlučuje o trofejima i možda je baš njegov izostanak uticao na ranu eliminaciju od Mančester junajteda u osmini finala Lige šampiona.

Frans fudbal navodi da će pregovori u trouglu Real - PSŽ - Mbape bili naporni i karakteriše ih kao prolećnu, po svemu sudeći i letnju sapunicu. Naravno, sve tri strane bi trebalo da nađu interes, s tim da se čini da realnih osnova za transfer ima. Pogotovo ako se zna da je Kilijan od malena navijač Los Blankosa, da je po dečijoj sobi lepo postere Kristijana Ronalda i da povratnik na klupu Zinedin Zidan o njemu ima visoko mišljenje. Čak ni odnosi na relaciji Real – Pari Sen Žermen nisu tako nezdravi, čak neprijateljski, kao u slučaju sa Barselonom, što omogućava labavije pozicije na početku. Naravno, pod uslovom da klub sa Parka prinčeva uopšte želi da proda jednu od zvezda.

Ako se Real i PSŽ dogovore deluje da neće biti problema da Španci ubede Kilijana Mbapea, makar to značilo da postane ne samo najskuplji fudbaler sveta (rekord trenutno u vlasništvu Nejmara, 222.000.000 evra), već i najplaćeniji igrač aktuelnog tima. Mbape bi po slovu rastućeg ugovora sa Pari Sen Žermenom zarađuje 18.000.000 evra godišnje. U Madridu bi tražio nešto slično po sezoni, što znači da bi nadmašio sve iz trenutnog sastava, pošto Geret Bejl dobija 15.000.000, kapiten Serhio Ramos, Kros i Marselo po 11.700.000, Luka Modrić 10.500.000...

Za takvog igrača – taman.

Pre tačno deset godina su Kristijana Ronalda doveli iz Mančester junajteda za tada rekordnih 94 miliona evra, a sada su spremni da plate tri puta veću sumu za Kilijana Mbapea, nakon što u trenutnom timu nisu uspeli da pronađu njegovog naslednika.

Hoće li i uspeti u tome?

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar