Видео - ЕП: "Змајеви" и Грци - посљедњи "клинч" у Зеници!

Пред сутрашњу утакмицу Босне и Херцеговине и Грчке у квалификацијама за ЕУРО 2020, присјетили смо се посљедњег дуела на "Билином пољу" у Зеници, на којем је све прштало на терену!

Фудбал 25.03.2019 | 21:15
Видео - ЕП: "Змајеви" и Грци - посљедњи "клинч" у Зеници!
Изабраници Роберта Просинечког у уторак у Зеници играју 10. јубиларни двобој са Грчком у историји, а први у квалификацијама за шампионат Европе, који ће 2020. године бити одигран у 12 европских градова.

БиХ је у претходним, неуспјешним квалификацијама за Мундијал у Русији два пута одиграла неријешено против Грка, у Атини је било 1:1, а сусрет на "Билином пољу" (0:0) обиљежили су и инциденти чији су виновници били саиграчи из Роме Един Џеко и Костас Манолас.

Све је почело након што су се сукобили Манолас и капитен "змајева" на путу ка свлачионици, а на снимку се види да је Џеко одгурнуо Маноласа након што му је Грк нешто добацио.

Видјевши метеж на улазу у тунелу, навијачи БиХ су тада чак покушали да уђу на терен, али их је у тој намјери спријечило обезбјеђење, које је брзо интервенисало и зауставило инциденте већих размјера.

Ипак, тада је Стефан Жили, помоћник тадашњег селектора БиХ Мехмеда Баждаревића, ударио једног грчког фудбалера и избио му зуб, а ФИФА га је суспендовала на шест мјесеци и изрекла му казну од 3.000 франака.



Зато је француски тренер и добио отказ у стручном штабу "змајева" након деветог међусобног двобоја "хелена" и БиХ.

Босна и Херцеговина је од стицања самосталности забиљежила само једну побједу, четири тријумфа имају Грци, док је исто толико двобоја окончано неријешеним резултатом.

Једину побједу, "змајеви" су остварили у оквиру квалификација за Мундијал у Бразилу 22. марта 2013. године, кад су изабраници тадашњег селектора БиХ Сафета Сушића на "Билином пољу" у Зеници славили резултатом 3:1.



Иако није био стријелац на тој утакмици, сусрет је тада обиљежио "пензионисани" Звјездан Мисимовић, који је асистирао код сва три поготка "змајева".

Голове за "змајеве" постигли су Един Џеко (два) и Ведад Ибишевић, који се опростио од селекције БиХ.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар