Федерер: Хала по мом имену? Велика част!

Освајач 20 Гренд слем титула, Швајцарац Роџер Федерер ускоро би могао да добије још једно признање.

Тенис 02.04.2019 | 11:30
Федерер: Хала по мом имену? Велика част!
Група људи из Базела покренуло је иницијативу да се хала "Сент Јакоб" у Роџеровом родном граду назове по њему.

Федерер је чак девет пута освајао пехар у Базелу и када су му у Мајамију рекли шта намеравају његови сународници, био је видно узбуђен.

"Био бих јако срећан. Била би то заиста велика част за мене. Видео сам шта значи када Род Лејвер или Рој Емерсон имају стадионе назване по њима. Исто тако разумео бих и да се тако нешто не догоди. О томе одлучују други људи, не ја", изјавио је Федерер.

Иницијативу су званично покренули Ханс Фирер и Мартина Бернаскони, а неопходно је да се прикупни 3.000 потписа у наредних 18 месеци како би иницијатива доспела на усвајање и на гласање о томе.

Роџер је рекао да су га покретачи иницијативе контактирали. Званично име петиције је "Роџер Федерер арена - сад!"

"Питали су ме да ли сам против те петиције. Рекао сам да нисам и да бих био срећан да се тако нешто догоди. Нисам желео да претерано причам о томе, нека све иде својим током", додао је Роџер.

Одрастао је у кварту Минхенштајн, који је најближи хали "Сент Јакоб". Ово није први пут да се покреће та иницијатива, исто је био случај и 2012. и 2018. али обе иницијативе су пропале због противљења локалних политичара.

Иначе, Федерер за сада има две улице назване по њему. Једна је у швајцарском градићу Бијел, а друга је у Немачкој, у Халеу, граду у којем се годинама уназад одржава познати тениски турнир на трави.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар