Federer: Hala po mom imenu? Velika čast!

Osvajač 20 Grend slem titula, Švajcarac Rodžer Federer uskoro bi mogao da dobije još jedno priznanje.

Tenis 02.04.2019 | 11:30
Federer: Hala po mom imenu? Velika čast!
Grupa ljudi iz Bazela pokrenulo je inicijativu da se hala "Sent Jakob" u Rodžerovom rodnom gradu nazove po njemu.

Federer je čak devet puta osvajao pehar u Bazelu i kada su mu u Majamiju rekli šta nameravaju njegovi sunarodnici, bio je vidno uzbuđen.

"Bio bih jako srećan. Bila bi to zaista velika čast za mene. Video sam šta znači kada Rod Lejver ili Roj Emerson imaju stadione nazvane po njima. Isto tako razumeo bih i da se tako nešto ne dogodi. O tome odlučuju drugi ljudi, ne ja", izjavio je Federer.

Inicijativu su zvanično pokrenuli Hans Firer i Martina Bernaskoni, a neophodno je da se prikupni 3.000 potpisa u narednih 18 meseci kako bi inicijativa dospela na usvajanje i na glasanje o tome.

Rodžer je rekao da su ga pokretači inicijative kontaktirali. Zvanično ime peticije je "Rodžer Federer arena - sad!"

"Pitali su me da li sam protiv te peticije. Rekao sam da nisam i da bih bio srećan da se tako nešto dogodi. Nisam želeo da preterano pričam o tome, neka sve ide svojim tokom", dodao je Rodžer.

Odrastao je u kvartu Minhenštajn, koji je najbliži hali "Sent Jakob". Ovo nije prvi put da se pokreće ta inicijativa, isto je bio slučaj i 2012. i 2018. ali obe inicijative su propale zbog protivljenja lokalnih političara.

Inače, Federer za sada ima dve ulice nazvane po njemu. Jedna je u švajcarskom gradiću Bijel, a druga je u Nemačkoj, u Haleu, gradu u kojem se godinama unazad održava poznati teniski turnir na travi.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar