Говори Андреа Пирло...

О пензији, Балотелију, везном реду Италије, Икардију, Гатузу, Кеану, Јувентусу. . .  Велики интервју легендарног везисте за Газету дело Спорт. . .

Фудбал 27.03.2019 | 21:00
Говори Андреа Пирло...
Голчина из слободњака на препуном Енфилд Роуду и уздаси у фазону: “Могао је још да игра...“

Андреа Пирло је у суботу подсетио да је класа вечна у фантастичној ревији легенди Ливерпула и Милана на Енфилду. Редси су славили са 3:2, а Пирло је био стрелац прелепог гола за Милан. Два дана касније, Пирло краси насловницу Газете дело Спорт. У питању је велики интервју у којем је причао о многим темама...

Као члан златне генерације која је освојила светску титулу 2006. године, Пирло са оптимизмом гледа на наследнике у везном реду Италије. Верати, Жоржињо и Барела делују као пристојни наследници Пирла, Гатуза и осталих легенди...

„Има  добар осећај у вези овог новог везног реда Италије. Имамо тројицу квалитетних везиста који имају један циљ – да играју добар фудбал. Рекао бих да сада имамо модеран везни ред“, каже Пирло за Газету.

Прокоментарисао је и деби малдог Мојзеа Кеана који је добио позив уместо Балотелија и искористио шансу.

„Кеан се голом наметнуо за дрес репрезентације. Не губи време које му тренери дају и одговара головима. Балотели се вратио на клупском плану, ваљда ће и на репрезентативном. Ако прихвати да више нема никаквих изговора, већ то ће бити добар знак. Али док се то не деси, позиве треба да добија Кеан који користи сваку шансу на терену“.

Потом се легендарни ас дотакао клупског фудбала у Италији. Наравно, прокоментарисао је Јувентусове шансе да коначно освоји Лигу шампиона.

„Јуве није био Јуве у Мадриду, у првом мечу против Ателтика. Било им је потребно да више верују у себе. Али када си јак и имаш самопоуздање, можеш да верујеш у преокрет. Увек постоји та утакмица која је пректретница у сезони. У годинама када освојиш Лигу шампиона, постоје такви „инциденти“ од утакмица који ти помажу да схватиш да је то твоја година. У Јувентусовом случају би то могла да буде она савршена утакмица у којој су елиминисали домаћина финала, а пре тога је испао и Реал...“

Што се тиче конкуренције у Италији...

„Наполи се држи на другом месту јер је јак тим, док сам од Интера очекивао више. Због повреда и свега око Икардија, успорили су у неким битним моментима сезоне. Рома је разочарала после полуфинала Лиге шампиона прошле сезоне. Очекивао сам да макар у Серији А покажу знаке напретка од тада. лацио је пријатно изненађење“.

Какав Интер очекујеш са Икардијем у тиму до краја сезоне?

„Играчи који не играју, губе на вредности. Да је Икарди остао ван тима до краја сезоне, ко би га тада хтео? Интер има још једног нападача и питање је како ће се Икарди сада вратити после толике паузе“.

О некадашњем сиаграчу и великом пријатељу Ђенару Гатузу у Милану...

„Очекивао сам дефанзивно организовану екипу од Гатуза с обзиром колико је он фокусиран на тим. Нисам очекивао да се та његова велика жеља преточи у
лепу игру и фудбал за уживање. Али, Рино је неке ствари научио и као тренер перерастао ту етикету коју је имао из играчке каријере. Као тренер није тако агресиван“.

О одласку Игуаина и доласку Пјонтека...

"Мислим да је одлазак Игуаина био добар за све. Пјонтек је млађи и стално постиже голове. Свиђа ми се безобралук у његовој игри и начин на који гледа противнички гол. Има ту лудачку опсесију голом. Помало ме подсећа на Инзагија који је увек имао поглед као да зна где ће лопта завршити". 

Пирло ужива у пензионерским данима и нема намеру да жури са новом каријером...

„Лепо ми је и не недостају ми тренинзи сваког дана. Фалило ми је да проводим више времена са породицом. После 25 година играчке каријере, уопште немам неку посебну жељу да одмах тражим нови посао. Још треба да размислим чиме желим да се бавим“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар