Govori Andrea Pirlo...

O penziji, Baloteliju, veznom redu Italije, Ikardiju, Gatuzu, Keanu, Juventusu. . .  Veliki intervju legendarnog veziste za Gazetu delo Sport. . .

Fudbal 27.03.2019 | 21:00
Govori Andrea Pirlo...
Golčina iz slobodnjaka na prepunom Enfild Roudu i uzdasi u fazonu: “Mogao je još da igra...“

Andrea Pirlo je u subotu podsetio da je klasa večna u fantastičnoj reviji legendi Liverpula i Milana na Enfildu. Redsi su slavili sa 3:2, a Pirlo je bio strelac prelepog gola za Milan. Dva dana kasnije, Pirlo krasi naslovnicu Gazete delo Sport. U pitanju je veliki intervju u kojem je pričao o mnogim temama...

Kao član zlatne generacije koja je osvojila svetsku titulu 2006. godine, Pirlo sa optimizmom gleda na naslednike u veznom redu Italije. Verati, Žoržinjo i Barela deluju kao pristojni naslednici Pirla, Gatuza i ostalih legendi...

„Ima  dobar osećaj u vezi ovog novog veznog reda Italije. Imamo trojicu kvalitetnih vezista koji imaju jedan cilj – da igraju dobar fudbal. Rekao bih da sada imamo moderan vezni red“, kaže Pirlo za Gazetu.

Prokomentarisao je i debi maldog Mojzea Keana koji je dobio poziv umesto Balotelija i iskoristio šansu.

„Kean se golom nametnuo za dres reprezentacije. Ne gubi vreme koje mu treneri daju i odgovara golovima. Baloteli se vratio na klupskom planu, valjda će i na reprezentativnom. Ako prihvati da više nema nikakvih izgovora, već to će biti dobar znak. Ali dok se to ne desi, pozive treba da dobija Kean koji koristi svaku šansu na terenu“.

Potom se legendarni as dotakao klupskog fudbala u Italiji. Naravno, prokomentarisao je Juventusove šanse da konačno osvoji Ligu šampiona.

„Juve nije bio Juve u Madridu, u prvom meču protiv Ateltika. Bilo im je potrebno da više veruju u sebe. Ali kada si jak i imaš samopouzdanje, možeš da veruješ u preokret. Uvek postoji ta utakmica koja je prektretnica u sezoni. U godinama kada osvojiš Ligu šampiona, postoje takvi „incidenti“ od utakmica koji ti pomažu da shvatiš da je to tvoja godina. U Juventusovom slučaju bi to mogla da bude ona savršena utakmica u kojoj su eliminisali domaćina finala, a pre toga je ispao i Real...“

Što se tiče konkurencije u Italiji...

„Napoli se drži na drugom mestu jer je jak tim, dok sam od Intera očekivao više. Zbog povreda i svega oko Ikardija, usporili su u nekim bitnim momentima sezone. Roma je razočarala posle polufinala Lige šampiona prošle sezone. Očekivao sam da makar u Seriji A pokažu znake napretka od tada. lacio je prijatno iznenađenje“.

Kakav Inter očekuješ sa Ikardijem u timu do kraja sezone?

„Igrači koji ne igraju, gube na vrednosti. Da je Ikardi ostao van tima do kraja sezone, ko bi ga tada hteo? Inter ima još jednog napadača i pitanje je kako će se Ikardi sada vratiti posle tolike pauze“.

O nekadašnjem siagraču i velikom prijatelju Đenaru Gatuzu u Milanu...

„Očekivao sam defanzivno organizovanu ekipu od Gatuza s obzirom koliko je on fokusiran na tim. Nisam očekivao da se ta njegova velika želja pretoči u
lepu igru i fudbal za uživanje. Ali, Rino je neke stvari naučio i kao trener pererastao tu etiketu koju je imao iz igračke karijere. Kao trener nije tako agresivan“.

O odlasku Iguaina i dolasku Pjonteka...

"Mislim da je odlazak Iguaina bio dobar za sve. Pjontek je mlađi i stalno postiže golove. Sviđa mi se bezobraluk u njegovoj igri i način na koji gleda protivnički gol. Ima tu ludačku opsesiju golom. Pomalo me podseća na Inzagija koji je uvek imao pogled kao da zna gde će lopta završiti". 

Pirlo uživa u penzionerskim danima i nema nameru da žuri sa novom karijerom...

„Lepo mi je i ne nedostaju mi treninzi svakog dana. Falilo mi je da provodim više vremena sa porodicom. Posle 25 godina igračke karijere, uopšte nemam neku posebnu želju da odmah tražim novi posao. Još treba da razmislim čime želim da se bavim“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar