Срећно свима који хоће да купе Мбапеа!

Вреднији је од Роналда, Месија, Нејмара. . . ! Мурињо смата да је француски нападач ван домашаја.

Фудбал 27.03.2019 | 20:00
Срећно свима који хоће да купе Мбапеа!
Вршио је пресинг Реал Мадрид, помињао се Јувентус, енглески клубови јесу платежно моћни, али... Нико нема толико новца, стрпљења или преговарачке моћи да са Парка принчева одведе Килијана Мбапеа.

Бар тако сматра Жозе Мурињо, окарактерисавши крилног нападача Пари Сен Жермена највреднијом робом светског фудбалског тржишта и поручио свим заинтересованим странама да уопште не покушавају да доведу француског репрезентативца, јер ће одговор катарских власника свакако бити – не. Поготово што ни Свецима није у интересу да таквог играча, у кога су уложили 180.000.000 евра изгубе и директно препусте конкурентима у борби за пехар Лиге шампиона који ће им бити опсесија и наредних сезона.

„Не кажем да је у овом тренутку најбољи на свету, али према мојој оцени, реч је о једном од највреднијих фудбалера на тржишту. Да сам тренер или руководилац неког клуба, не бих чак ни помислио да га ангажујем, јер је се он не може купити. Ван домашаја је. Ако неко жели да га доведе – срећно му било“, поручио је Мурињо за Канал плус, описујући Килијана Мбапеа.

Некадашњи првотимац Монака да му је јак повод, пошто је лане освојио титлу првака света, а онда наставио да се развија на клупском плану и у овој сезони постигао 26 голова на 23 првенствена меча.

„Момак је невероватан. Ако упоредимо његове и године осталих великих зевзда, видећемо да су Кристијано Роналдо и Лионел Меси премашли 30, Нејмару је 27, а Килијану тек 20. Зато је на тржишту и питање година један од пресудних фактора. Због тога сматрам да је највреднији играч на планети“.

Загледан у будућност, португалски стручњак је јасан:

„Нема потребе да причамо где ће бити за пет или десет годиина. Погледајте где је већ сад, шта је урадио и све ће вам бити јасно. Апсолутно невероватан“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар