Srećno svima koji hoće da kupe Mbapea!

Vredniji je od Ronalda, Mesija, Nejmara. . . ! Murinjo smata da je francuski napadač van domašaja.

Fudbal 27.03.2019 | 20:00
Srećno svima koji hoće da kupe Mbapea!
Vršio je presing Real Madrid, pominjao se Juventus, engleski klubovi jesu platežno moćni, ali... Niko nema toliko novca, strpljenja ili pregovaračke moći da sa Parka prinčeva odvede Kilijana Mbapea.

Bar tako smatra Žoze Murinjo, okarakterisavši krilnog napadača Pari Sen Žermena najvrednijom robom svetskog fudbalskog tržišta i poručio svim zainteresovanim stranama da uopšte ne pokušavaju da dovedu francuskog reprezentativca, jer će odgovor katarskih vlasnika svakako biti – ne. Pogotovo što ni Svecima nije u interesu da takvog igrača, u koga su uložili 180.000.000 evra izgube i direktno prepuste konkurentima u borbi za pehar Lige šampiona koji će im biti opsesija i narednih sezona.

„Ne kažem da je u ovom trenutku najbolji na svetu, ali prema mojoj oceni, reč je o jednom od najvrednijih fudbalera na tržištu. Da sam trener ili rukovodilac nekog kluba, ne bih čak ni pomislio da ga angažujem, jer je se on ne može kupiti. Van domašaja je. Ako neko želi da ga dovede – srećno mu bilo“, poručio je Murinjo za Kanal plus, opisujući Kilijana Mbapea.

Nekadašnji prvotimac Monaka da mu je jak povod, pošto je lane osvojio titlu prvaka sveta, a onda nastavio da se razvija na klupskom planu i u ovoj sezoni postigao 26 golova na 23 prvenstvena meča.

„Momak je neverovatan. Ako uporedimo njegove i godine ostalih velikih zevzda, videćemo da su Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi premašli 30, Nejmaru je 27, a Kilijanu tek 20. Zato je na tržištu i pitanje godina jedan od presudnih faktora. Zbog toga smatram da je najvredniji igrač na planeti“.

Zagledan u budućnost, portugalski stručnjak je jasan:

„Nema potrebe da pričamo gde će biti za pet ili deset godiina. Pogledajte gde je već sad, šta je uradio i sve će vam biti jasno. Apsolutno neverovatan“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar