Зидану се много свиђа Мане!

Али је трансфер тешко изводљив!

Фудбал 27.03.2019 | 18:00
Зидану се много свиђа Мане!
После Килијана Мбапеа, Садио Мане је највећа жеља Зинедина Зидана у Реал Мадриду. Тако пише мадридска Марка позивајући се на своје изворе, чиме је потврђено раније писање енглеских и француских медија да је Сенегалац из Ливерпула жеља Реал Мадрида.

Марка открива да је Мане и пре годину дана био Зиданова жеља и да је Француз хтео да га доведе пре него што је напрасно напустио Реал. Сада је жеља опет иста, али је питање колико је остварива.

Мане је најбољи играч ове сезоне у Ливерпулу и засенио је Мохамеда Салаха. Имају исти број голова у сезони (по 20) али Сенегалац игра знатно боље, постиже важније голове у важнијим утакмицама и не шутира пенале попут Египћанина. Због тога је мало вероватно да ће га се Ливерпул тако лако одрећи. Поготово што има уговор до 2023. године. Јирген Клоп га обожава, има неограничено поверење у њега и често га наводи као пример професионалца у тиму. Питање је како би Немац реаговао и на помен приче о одласку Манеа којег је Ливерпул пре три године довео из Саутемптона за нешто више 41.000.000 евра. 

Међутим, Зидан се и даље нада да је трансфер могућ. По сличном рецепту на који је Барселона преотела Ливерпулу тада најбољег играча Филипеа Кутиња. То значи да би Краљевски клуб морао да спреми макар 150.000.000 евра за Манеа. И да на тај начин одобровољи Ливерпул на преговоре. То је огроман новац, али Зидан је приликом повратка у клуб добио обећање од Флорентина Переза да ће му бити испуњене неке велике трансфер жеље. Како Марка наводи, Мане је одмах иза Мбапеа на тој Зидановој листи...

Нејасно је какве су сада шансе да Реал доведе Едена Азара јер се ради о играчу сличних карактеристика који игра на истој позицији као Мане. Мада, није искључено да Реал има у плану обојицу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар