Zidanu se mnogo sviđa Mane!

Ali je transfer teško izvodljiv!

Fudbal 27.03.2019 | 18:00
Zidanu se mnogo sviđa Mane!
Posle Kilijana Mbapea, Sadio Mane je najveća želja Zinedina Zidana u Real Madridu. Tako piše madridska Marka pozivajući se na svoje izvore, čime je potvrđeno ranije pisanje engleskih i francuskih medija da je Senegalac iz Liverpula želja Real Madrida.

Marka otkriva da je Mane i pre godinu dana bio Zidanova želja i da je Francuz hteo da ga dovede pre nego što je naprasno napustio Real. Sada je želja opet ista, ali je pitanje koliko je ostvariva.

Mane je najbolji igrač ove sezone u Liverpulu i zasenio je Mohameda Salaha. Imaju isti broj golova u sezoni (po 20) ali Senegalac igra znatno bolje, postiže važnije golove u važnijim utakmicama i ne šutira penale poput Egipćanina. Zbog toga je malo verovatno da će ga se Liverpul tako lako odreći. Pogotovo što ima ugovor do 2023. godine. Jirgen Klop ga obožava, ima neograničeno poverenje u njega i često ga navodi kao primer profesionalca u timu. Pitanje je kako bi Nemac reagovao i na pomen priče o odlasku Manea kojeg je Liverpul pre tri godine doveo iz Sautemptona za nešto više 41.000.000 evra. 

Međutim, Zidan se i dalje nada da je transfer moguć. Po sličnom receptu na koji je Barselona preotela Liverpulu tada najboljeg igrača Filipea Kutinja. To znači da bi Kraljevski klub morao da spremi makar 150.000.000 evra za Manea. I da na taj način odobrovolji Liverpul na pregovore. To je ogroman novac, ali Zidan je prilikom povratka u klub dobio obećanje od Florentina Pereza da će mu biti ispunjene neke velike transfer želje. Kako Marka navodi, Mane je odmah iza Mbapea na toj Zidanovoj listi...

Nejasno je kakve su sada šanse da Real dovede Edena Azara jer se radi o igraču sličnih karakteristika koji igra na istoj poziciji kao Mane. Mada, nije isključeno da Real ima u planu obojicu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar