Шта Португалци мисле о Србији?

Играју отворено, брза транзиција, воле посед, индивидуално јачи од Украјине. . .  „Не играмо против Луке Јовића, него против Србије“!

Фудбал 25.03.2019 | 11:45
Шта Португалци мисле о Србији?
Португалци су разочарали на старту квалификација за ЕП ремијем без голова са Украјином у Лисабону, али и даље остају први фаворити у групи. Сутра против Србије најављују другачију утакмицу, али и очекују још тежег противника од Украјинаца.

Португалски селектор Фернандо Сантос је бираним речима говорио о репрезентацији Србије и открио које су највеће врлине у игри екипе Младена Крстајића.

„У најави је ово одлична утакмица за гледаоце јер Србија воли да игра отворено и веома брзо прелази из одбране у напад. То је тим који је сличан Украјини јер воли посед лопте и има играче који желе лопту и да играју фудбал. Чак и када их притиснете, они иду напред. Али индивидуални квалитети су им различити у односу на Украјинце. Србија има брже играче са бољом завршницом. Одлична је у поседу лопте што су сви могли да виде у мечу против Немачке. Сјајно отварају простор и могу на тај начин да направе доста проблема. Нешто слично очекујемо против нас и морамо да будемо опрезнији, агресивнији и да брже притиснемо противника када изгубимо лопту“, рекао је Фернандо Сантос за португалске медије.

Малди Бенфикин штопер Рубен Дијас ће почети у штоперском тандему са искусним Пепеом.

„Велика је част и понос играти у тандему са Пепеом. Користим сваки моменат играња са њим да нешто научим и напредујем. Трудим се да слушам његове савете и да их применим на најбољи могучи начин. Чека нас тежак меч. Биће нам потребан добар дан. Мораћемо да играмо тимски како бисмо победили. Ако задржимо амбицију, жељу, стил игре и оно чему тежимо, победа ће доћи. А само се победе рачунају“, каже Дијас.

Дијаса су новинари питали о дуелу са Луком Јовићем са којим је био саиграч у Бенфики.

„Играмо против Србије, а не Луке Јовића. Наша пажња је усмерена на колектив , а не на појединца. Тимска игра је њихов најјачи адут. Али пре свега гледамо себе и како да урадимо оно што је наш задатак. Фокусиран сам на напоран рад и расположен сам за све опције селектора. За мене и моје саиграче нема добрих и лоших момената. Увек смо у балансу“.

Већ неко време је Рубен Дијас један од најтраженијих малдих штопера Европе. Помињу се Манчестер Јунајтед, Јувентус и још неки богати клубови као могуће дестинације. Јувентусов директор Паратићи је најављен као гост на утакмици, а разлог његове посете је малди Бенфикин штопер.

„Играм за репрезентацију, играм против Србије, а не за клуб. И ништа друго ме не интересује“,поручио је Дијас.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар