Šta Portugalci misle o Srbiji?

Igraju otvoreno, brza tranzicija, vole posed, individualno jači od Ukrajine. . .  „Ne igramo protiv Luke Jovića, nego protiv Srbije“!

Fudbal 25.03.2019 | 11:45
Šta Portugalci misle o Srbiji?
Portugalci su razočarali na startu kvalifikacija za EP remijem bez golova sa Ukrajinom u Lisabonu, ali i dalje ostaju prvi favoriti u grupi. Sutra protiv Srbije najavljuju drugačiju utakmicu, ali i očekuju još težeg protivnika od Ukrajinaca.

Portugalski selektor Fernando Santos je biranim rečima govorio o reprezentaciji Srbije i otkrio koje su najveće vrline u igri ekipe Mladena Krstajića.

„U najavi je ovo odlična utakmica za gledaoce jer Srbija voli da igra otvoreno i veoma brzo prelazi iz odbrane u napad. To je tim koji je sličan Ukrajini jer voli posed lopte i ima igrače koji žele loptu i da igraju fudbal. Čak i kada ih pritisnete, oni idu napred. Ali individualni kvaliteti su im različiti u odnosu na Ukrajince. Srbija ima brže igrače sa boljom završnicom. Odlična je u posedu lopte što su svi mogli da vide u meču protiv Nemačke. Sjajno otvaraju prostor i mogu na taj način da naprave dosta problema. Nešto slično očekujemo protiv nas i moramo da budemo oprezniji, agresivniji i da brže pritisnemo protivnika kada izgubimo loptu“, rekao je Fernando Santos za portugalske medije.

Maldi Benfikin štoper Ruben Dijas će početi u štoperskom tandemu sa iskusnim Pepeom.

„Velika je čast i ponos igrati u tandemu sa Pepeom. Koristim svaki momenat igranja sa njim da nešto naučim i napredujem. Trudim se da slušam njegove savete i da ih primenim na najbolji moguči način. Čeka nas težak meč. Biće nam potreban dobar dan. Moraćemo da igramo timski kako bismo pobedili. Ako zadržimo ambiciju, želju, stil igre i ono čemu težimo, pobeda će doći. A samo se pobede računaju“, kaže Dijas.

Dijasa su novinari pitali o duelu sa Lukom Jovićem sa kojim je bio saigrač u Benfiki.

„Igramo protiv Srbije, a ne Luke Jovića. Naša pažnja je usmerena na kolektiv , a ne na pojedinca. Timska igra je njihov najjači adut. Ali pre svega gledamo sebe i kako da uradimo ono što je naš zadatak. Fokusiran sam na naporan rad i raspoložen sam za sve opcije selektora. Za mene i moje saigrače nema dobrih i loših momenata. Uvek smo u balansu“.

Već neko vreme je Ruben Dijas jedan od najtraženijih maldih štopera Evrope. Pominju se Mančester Junajted, Juventus i još neki bogati klubovi kao moguće destinacije. Juventusov direktor Paratići je najavljen kao gost na utakmici, a razlog njegove posete je maldi Benfikin štoper.

„Igram za reprezentaciju, igram protiv Srbije, a ne za klub. I ništa drugo me ne interesuje“,poručio je Dijas.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar