Шевченко: Јуве са Роналдом може да узме ЛШ!

Сада мислим и поступан потпуно другачије у односу на играчке дане, поручује легендарни ас.

Фудбал 27.03.2019 | 14:00
Шевченко: Јуве са Роналдом може да узме ЛШ!
Селектор репрезентације Украјине, ривала Србије у овом циклусу квалификација за ЕУРО 2020, говорио је за италијанске медије после ремија са Португалцима о својој новој, тренерској улози, дотакао се поређења са Кшиштофом Пјонтеком и образложио због чега сматра да Јувентус ове сезоне може да освоји Лигу шампиона...

"Највећа потешкоћа коју сада имам јесте да људи схвате да више нисам играч, већ тренер", почео је Шевченко. "Осећам се 100 одсто као тренер, тактичар. Мислим и поступан другачије у односу на играчке дане. То је за мене далека прошлост. Тренутно имам више мисли и пуно мање спавам, за почетак". 

Његов саиграч Ђенаро Гатузо каријеру гради као тренер Милана, Шеви сасвим добро иде на клупи Урајине...

"Рино је вратио ентузијазам играчима Милана, ево сада су четврти. Прошло је доста година откако је Милан био редован у Лиги шампиона. Са Гатузом ће то опет постати, њему иду заслуге. Баш као и Малдинију, односно Леонарду". 

Сви причају само о једном појачању - о Пјонтеку...

"Момак доказује из меча у меч да може да буде велики нападач. Видео сам да нас пореде, али наше су карактеристике веома различите. Он ће изградити сопствени стил и пут. Заиста ценим његов њух за гол. Погађа на много различитих начина, а то је за нападача врло важно". 

Јуве доминира Серијом А, тако је и ове сезоне, али недостаје му Лига шампиона. Да ли је сада моменат?

"Кристијано Роналдо игра као да нема 34 године. Игра као младић. Били су јаки пре него што је Роналдо дошао, али био им је потребан један такав играч, играч светске класе. Да решева немогуће ситуације. Као у оној утакмици против Атлетика. Сада када имају Кристијана, могу до титуле првака Европе. Заиста ценим Алегријеву способност да мотивише екипу. Савршен тренер који зна да ради са шампионима", закључио је Шевченко.   

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар