Продужетак у дербију послије ПЕТ година!

Осврт на дуеле "вечитих" показује да узбудљивији дерби није био одигран годинама уназад.

Кошарка 24.03.2019 | 19:15
Продужетак у дербију послије ПЕТ година!
Фудбалским речником, суботњи "вечити" дерби у кошарци био је најближи коначном "иксу", јер су и један и други тим пружили гледаоцима шоу и одиграли један од најбољих међусобних дуела последњих година.

Иако је почело очекивано "тврдо", под тензијом, Партизанова серија у трећој четвртини распламсала је утакмицу, а Звездини резервисти су нашли начин да одговоре истом мером и да уведу меч у још један драматичан крај. На то смо последњих недеља и навикли од "вечитих".

Свега је било у дворани "Пионир". Нажалост, и повреда важних играча Џоа Регленда и Новице Величковића, као и велике борбе, атрактивних потеза, налета једних и других и некако је било и логично да драма буде настављена бар још пет минута.

Продором Алекса Ренфроа, "вечити" дерби је отишао у продужетак, који годинама није био виђен у ривалству највећих српских клубова. Тачније, од сезоне 2013/14.

Наравно, било је драме у завршници и претходних сезона. Дербије су у последњим секундама одлучивали Марко Гудурић, Новица Величковић, али је куриозитет да се претходни продужетак догодио још крајем пролећа 2014. године, у последњој утакмици финалне серије Суперлиге.

Био је то опроштајни меч Богдана Богдановића у Партизану и обележио је сјајном игром и ту серију и ту утакмицу, у којој је додатни период заказао Јака Блажич, тројком у последњем минуту.

Испоставило се да до ове сезоне нисмо имали ни узбудљивији низ дербија, ни продужетак, који су "вечити" те сезоне играли у још два, тада евролигашка међусобна окршаја.

Први, одигран у оквиру АБА лиге, припао је Црвеној звезди, резултатом 86:83, у утакмици у којој је Жофри Ловерњ поготком преко Бобана Марјановића заказао још пет минута кошарке, а Блажич постигао кош одлуке у последњем минуту.

Други је био виђен у Железнику, у оквиру лигашког дела Суперлиге и у њему је такође заблистао Богдан Богдановић, одигравши сјајно у дербију који је дао ветар у леђа црно-белима пред финиш те сезоне.

Пет година касније, за нама је низ од три дербија одлучених на "једну лопту" - у Купу у Нишу, у АБА лиги и на почетку "јадранске" полуфиналне серије.

Ништа мање не очекујемо ни у реваншу, заказаном за следећу суботу.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар