Свих 1300 путника напустило крузер

Свих 1. 300 људи који су се налазили на крузеру којем је отказао мотор недалеко од западне обале Норвешке, спасени су, саопштили су норвешки званичници.

Свијет 24.03.2019 | 10:34
Свих 1300 путника напустило крузер
Осам особа повређено је, а троје је у критичном стању, преноси ББЦ позивајући се на НРК.

На крузеру "Викинг скај" највише је било Британаца и Американаца.

Пет хеликоптера и неколико спасилачких бродова је учествовало у спасавању током цијеле ноћи, а један од бродова је имао проблем с мотором, па су два хеликоптера преусмјерена на спасавање посаде тог брода.

Норвешки метеоролошки институт саопштио је да су временски услови веома неповољни, с таласима који су достизали и 10 метара.



Брод припада "Викинг Океан Крузес", делу "Викинг Крузес групе" норвешког милијардера Торстајна Хагена.

Спасени путници свједоче да су прозори на броду разбијени и да вода улази у крузер који се налази на свега 2,5 наутичке миље од обале.

"Таласи су високи од шест до осам метара а све отежава снажан олујни ветар. Међу евакуисанима је и осморо повријеђених путника. Они имају лакше повреде и смјештени су у здравствене установе", рекао је Кнудсен.

(Агенције)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Предраг

24.03.2019 14:30

Симпатично. Који их је ђаво гонио на крузер. Гледао сам која су малтретирања прошли. Баш лијепо, поново опет на крузер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инфо

26.03.2019 09:27

Сами су изабрали мало авантуре,,,,,нек иду опет

Name

Инфо

26.03.2019 09:26

Ми бринемо како преживјети и викенд на море ако успијемо неко нема за крух,па незнам онда ми и није зао ових снобова сто иду на крузере да би се купали у базену били у казину исли у сопинг,то све имају и на копну,незнам засто али није ми их зао,,,,

ОДГОВОРИТЕ