Svih 1300 putnika napustilo kruzer

Svih 1. 300 ljudi koji su se nalazili na kruzeru kojem je otkazao motor nedaleko od zapadne obale Norveške, spaseni su, saopštili su norveški zvaničnici.

Svijet 24.03.2019 | 10:34
Svih 1300 putnika napustilo kruzer
Osam osoba povređeno je, a troje je u kritičnom stanju, prenosi BBC pozivajući se na NRK.

Na kruzeru "Viking skaj" najviše je bilo Britanaca i Amerikanaca.

Pet helikoptera i nekoliko spasilačkih brodova je učestvovalo u spasavanju tokom cijele noći, a jedan od brodova je imao problem s motorom, pa su dva helikoptera preusmjerena na spasavanje posade tog broda.

Norveški meteorološki institut saopštio je da su vremenski uslovi veoma nepovoljni, s talasima koji su dostizali i 10 metara.



Brod pripada "Viking Okean Kruzes", delu "Viking Kruzes grupe" norveškog milijardera Torstajna Hagena.

Spaseni putnici svjedoče da su prozori na brodu razbijeni i da voda ulazi u kruzer koji se nalazi na svega 2,5 nautičke milje od obale.

"Talasi su visoki od šest do osam metara a sve otežava snažan olujni vetar. Među evakuisanima je i osmoro povrijeđenih putnika. Oni imaju lakše povrede i smješteni su u zdravstvene ustanove", rekao je Knudsen.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Predrag

24.03.2019 14:30

Simpatično. Koji ih je đavo gonio na kruzer. Gledao sam koja su maltretiranja prošli. Baš lijepo, ponovo opet na kruzer.

ODGOVORITE
Name

Info

26.03.2019 09:27

Sami su izabrali malo avanture,,,,,nek idu opet

Name

Info

26.03.2019 09:26

Mi brinemo kako preživjeti i vikend na more ako uspijemo neko nema za kruh,pa neznam onda mi i nije zao ovih snobova sto idu na kruzere da bi se kupali u bazenu bili u kazinu isli u soping,to sve imaju i na kopnu,neznam zasto ali nije mi ih zao,,,,

ODGOVORITE