Маринковић: Знамо шта је потребно за 1:1!

"Волим да играм за велике ствари", поручио је Маринковић после своје одличне партије, али и пораза у првом полуфиналном мечу АБА плеј-офа.

Кошарка 24.03.2019 | 11:00
Маринковић: Знамо шта је потребно за 1:1!
Иако има само 22 године, наиграо се "вечитих" дербија Вања Маринковић.

Против Црвене звезде у плеј-офу АБА лиге "дебитовао" је у сезони 2014/15, а четири године касније поново се исте екипе боре за место у финалу, у којем победа доноси титулу и пласман у Евролигу.

У првом мечу против црвено-белих Маринковић је убацио 20 поена, али ни то није било довољно за "брејк" пошто је тим Милана Томића славиопосле продужетка сјајне утакмице (106:101).

"Требало је да држимо оних десет разлике у трећој четвртини. Имали смо утакмицу у нашим рукама, због много ствари то нисмо успели. Није ништа страшно што је 1:0, играли су пред својом публиком, сад ми играмо пред нашом публиком и очекујемо пуну халу и победу", рекао је Маринковић после меча.

Многи се слажу у оцени да је ово један од узбудљивијих дербија у последње време, а и сам кошаркаш Партизана истиче да је ово био можда и његов индивидуално најбољи.

На питање да ли је играо узбудљивији дерби, одговорио је...

"Нисам... Играо сам са Звездом за Евролигу пре четири године, у полуфиналу плеј-офа на три победе, било је много теже, био сам много млађи и кроз године сам ваљда стекао неко искуство. Ово ми је најбољи дерби до сада".

Тежина и улог утакмице додатно су га мотивисали да одигра одлично.

"Наравно да сам био мотивисан. Дерби је, не можеш да не будеш мотивисан кад је улог велики. Поготово јер је било више публике него у дербију пре три недеље. Била је пуна хала, волим кад је тако, волим да играм за велике ствари".

На констатацију да је добро издржао притисак са трибина, одговорио је да је свако радио свој посао.

"Њихово је да навијају, наше је да играмо. Реаговао сам како сам реаговао на неке ствари, они реагују како реагују, њихова ствар - моја ствар и то је то".

Наредни сусрет је за седам дана, пред црно-белом публиком, а бек Партизана зна шта је оно што морају да поправе како би изједначили резултат у серији и изборили "мајсторицу".

"Одбрана један на један, само то. Имали смо напад, 101 поен, није мало. Имали смо и одбрану на 'пику', на ниском посту, одбрану на изласцима из блокада, мислим да само 'један на један' треба да средимо и биће 1:1!", закључио је Маринковић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар