Marinković: Znamo šta je potrebno za 1:1!

"Volim da igram za velike stvari", poručio je Marinković posle svoje odlične partije, ali i poraza u prvom polufinalnom meču ABA plej-ofa.

Košarka 24.03.2019 | 11:00
Marinković: Znamo šta je potrebno za 1:1!
Iako ima samo 22 godine, naigrao se "večitih" derbija Vanja Marinković.

Protiv Crvene zvezde u plej-ofu ABA lige "debitovao" je u sezoni 2014/15, a četiri godine kasnije ponovo se iste ekipe bore za mesto u finalu, u kojem pobeda donosi titulu i plasman u Evroligu.

U prvom meču protiv crveno-belih Marinković je ubacio 20 poena, ali ni to nije bilo dovoljno za "brejk" pošto je tim Milana Tomića slavioposle produžetka sjajne utakmice (106:101).

"Trebalo je da držimo onih deset razlike u trećoj četvrtini. Imali smo utakmicu u našim rukama, zbog mnogo stvari to nismo uspeli. Nije ništa strašno što je 1:0, igrali su pred svojom publikom, sad mi igramo pred našom publikom i očekujemo punu halu i pobedu", rekao je Marinković posle meča.

Mnogi se slažu u oceni da je ovo jedan od uzbudljivijih derbija u poslednje vreme, a i sam košarkaš Partizana ističe da je ovo bio možda i njegov individualno najbolji.

Na pitanje da li je igrao uzbudljiviji derbi, odgovorio je...

"Nisam... Igrao sam sa Zvezdom za Evroligu pre četiri godine, u polufinalu plej-ofa na tri pobede, bilo je mnogo teže, bio sam mnogo mlađi i kroz godine sam valjda stekao neko iskustvo. Ovo mi je najbolji derbi do sada".

Težina i ulog utakmice dodatno su ga motivisali da odigra odlično.

"Naravno da sam bio motivisan. Derbi je, ne možeš da ne budeš motivisan kad je ulog veliki. Pogotovo jer je bilo više publike nego u derbiju pre tri nedelje. Bila je puna hala, volim kad je tako, volim da igram za velike stvari".

Na konstataciju da je dobro izdržao pritisak sa tribina, odgovorio je da je svako radio svoj posao.

"Njihovo je da navijaju, naše je da igramo. Reagovao sam kako sam reagovao na neke stvari, oni reaguju kako reaguju, njihova stvar - moja stvar i to je to".

Naredni susret je za sedam dana, pred crno-belom publikom, a bek Partizana zna šta je ono što moraju da poprave kako bi izjednačili rezultat u seriji i izborili "majstoricu".

"Odbrana jedan na jedan, samo to. Imali smo napad, 101 poen, nije malo. Imali smo i odbranu na 'piku', na niskom postu, odbranu na izlascima iz blokada, mislim da samo 'jedan na jedan' treba da sredimo i biće 1:1!", zaključio je Marinković.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar