Челенџ куп: Борац падао, па се дигао, за наду у реваншу!

Иако су домаћи рукометаши у првом полувремену показали много више, Бањалучани су срчаном игром у наставку успјели смањити заостатак, па реванш у "Борику" за седам дана дочекују са надом да могу елиминисати фаворизованог ривала.

Остали спортови 23.03.2019 | 20:55
Челенџ куп: Борац падао, па се дигао, за наду у реваншу!
Послије 14 година, црвено-плави су поново међу осам најбољих тимова у Челенџ купу".

С обзиром да на жријебу нису имали среће, већ извукли највећег фаворита за освајање европског такмичења, Румуни су у првом двобоју оправдали тај епитет.

Ипак, сигурно далеко теже него што су очекивали, много скупља екипа ЧСМ Букурешта са шест голова разлике савладала је Борац м:тел, чији играчи су у другом полувремену показали да се могу носити са екипом са вишеструко већим буџетом, тако да реванш за седам дана, у сасвим сигурно крцатом "Борику", дочекују с великом надом да могу елиминисати фаворизованог противника.

ЧСМ БУКУРЕШТ - БОРАЦ 25:19 (16:7)

Осим на самом почетку сусрета, домаћин је брзо успоставио доминацију и захваљујући грешкама "црвено-плавих" већ у 16. минуту стекао осјетнију предност од шест голова (9:3).

Мало шта је тада полазило за руком изабраницима Мирка Микића у нападу у, чак је најискуснији Дејан Унчанин промашио и седмерац, што се изузетно ријетко догађало раније.

Упркос стандардно доброј партији голмана Бојана Љубишића, који се средином полувремена "разбранио" и чак скинуо два пенала домаћину, предност ЧСМ Букурешта је наставила да расте и у 21. минуту износила "плус осам" (12:4).

Срђан Мијатовић је прекинуо муке Борца у напад тек у 25. минуту, али како је мало шта полазило за руком гостима најбоље илуструје акција из 29. минута.

Бањалучани тада нису успјели да реализују контранапад, иако су двојица гостујућих играча кренули сами ка голу Румуна, али је чувар мреже домаћина Јакуб Крупа пресјекао и тај напад, па се на одмор у полувремену отишло са предношћу домаћина од "плус девет" (16:7).

Међутим, у наставку је бањалучки тим заиграо много ангажованије у одбрани, пожртвовано и срчаније у фази напада и чак осам минута у другом полувремену није вадио лопту из мреже. За то вријеме је направио серију 4:0 , смањивши на 16:11.

Били су гости из Бањалуке врло близу потпуног повратка у утакмицу, али су дозволили ривалу да поново врати осјетну предност - 20:13.

Нису се "црвено-плави" ни тада предали, већ су већим дијелом другог полувремена били практично у "егалу".

До краја дуела у Букурешту, домаћин је одржавао високу предност захваљујући првенствено лијевом беку Сампају Сантошу, који је био нерјешива енигма за одбрану Бањалучана.

Бразилац је апсолутно био прво име утакмице, постигавши укупно осам голова, четири је уписао Шпанац 29 Александер Тјуменцев Барабаш, док су по погодак мање укњижили Алешандро Пецер и Осита Оњејекве.

У посљедњем секунду сусрета Деан Шешић успио је да затресе мрежу Румуна за коначних 25:19, те тако Бањалучанима врати наду пред реванш. 

У бањалучком табору голман Бојан Љубишић је сакупио 12 одбрана, а најефикаснији су били Милан Дакић и Срђан Савић са по четири гола, док је Срђан Мијатовић постигао погодак мање. 

Тренера Борца м:тел сигурно може да охрабри игра у наставку, с обзиром да су момци у црвено-плавим дресовима у других 30 минута показали да не треба да се плаше клуба у којем наступа велики број репрезентативаца и који има далеко већи буџет, него да је у рукомету све могуће.

Уз паклену атмосферу у "Борику" за седам дана и громогласну подршку са трибина, заостатак од шест голова сигурно није ненадокнадив.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар