Миленковић је стуб "Орлова": Моје је да будем ратник!

Он је садашњост и будућност репрезентације Србије.

Фудбал 24.03.2019 | 21:00
Миленковић је стуб "Орлова": Моје је да будем ратник!
Иако има само 21 годину, Никола Миленковић одавно је постао члан репрезентације кога сви подразумевају бар у најбољих "11" које Србија има.

Поуздани дефанзивац Фиорентине показао је и у ремију против Немачке да су "орлови" у њему добили стуб одбране и ослонац за наредних 10-15 година.

Популарни "Блеки" не бежи од своје одговорне улоге, мада скромно додаје да је пред њим дугачак пут…

"Једноставно, сваки млад играч би требало да напредује из меча у меч и да увиђа своје мане. И ја исто тако покушавам да напредујем из тренинга у тренинг на свим пољима у којима нисам тако добар. Радим на својим манама и трудим се да сваки дан будем све бољи. Наравно, доста тога зависи и од екипе, јер кад она игра добро, онда је свима лакше".

Против Немачке, са њим у тандему наступио је Урош Спајић (26), а још на Мундијалу видели смо Миленковића у пару са Милошем Вељковићем (23).

"Спаја је сјајан момак и сјајан играч, али и Веља је сјајан момак. Обојица су одлични играчи. Кога год селектор да упари, неће направити грешку, јер су обојица одлични. (Стефан) Митровић је ту са нама искуснији и може да нам помогне".

Наредни, велики изазов репрезентација ће имати у понедељак, када ће на стадиону Бенфике играти против Португала. Кристијано Роналдо и саиграчи у четвртак су ремизирали без голова против Украјине, а "орлови" су тај меч гледали заједно, тимски...

"Португалци излазе високо у пресинг и желе целу утакмицу да 'притисну' противника, да дају гол… Имају доста добрих индивидуалаца, почев од Роналда. Ти играчи могу да направе разлику на терену, али ми припремамо утакмицу гледајући тим".

Према "Блекијевом" мишљењу, игра у скоку могла би да буде "оружје" Србије…

"Једна од наших добрих страна је да можемо да искористимо офанзивни прекид. Имамо доста високих и то може да нам буде адут".

Недељу, дан пред утакмицу, Миленковић ће провести у анализирању противника.

"Дан уочи меча посматрам играче против којих играм, гледам противнике, екипу, анализирам противнике и то ме концентрише. Не искључујем телефон, у мом окружењу знају да сам као и на дан утакмице у фокусу и ретко ме зову и пишу".

Кад истрчи на терен, поново ће бити један од важнијих адута Младена Крстајића. Иако је практично тек почео сениорску каријеру, немали терет за сада мирно носи на леђима.

"У мојој каријери се дешава све брзо, трудим се да останем миран, ногама на земљи. То сам за сада и успео. Драго ми је да народ у мени види ослонца, али дуга је стаза испред мене, имам још много да радим, ово је тек почетак".

Улогу лидера постепено сам преузима, што се видело и када је храбрио Адема Љајића после великог промашаја против Немачке.

"Покушавам да кроз целу утакмицу бодрим играче, да дају све од себе и највише што могу. Кроз причу на терену покушавам да им помогнем да се позиционирају најбоље могуће, да смањимо противнику шансу да нас угрози. То би требало да ради сваки дефанзивац - да буде ратник на терену, да помаже осталим играчима, јер види све из задње линије. Покушавам да им помогнем, а шта они мисле о томе - не знам", додао је "Блеки" Миленковић уз осмех.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар