Milenković je stub "Orlova": Moje je da budem ratnik!

On je sadašnjost i budućnost reprezentacije Srbije.

Fudbal 24.03.2019 | 21:00
Milenković je stub "Orlova": Moje je da budem ratnik!
Iako ima samo 21 godinu, Nikola Milenković odavno je postao član reprezentacije koga svi podrazumevaju bar u najboljih "11" koje Srbija ima.

Pouzdani defanzivac Fiorentine pokazao je i u remiju protiv Nemačke da su "orlovi" u njemu dobili stub odbrane i oslonac za narednih 10-15 godina.

Popularni "Bleki" ne beži od svoje odgovorne uloge, mada skromno dodaje da je pred njim dugačak put…

"Jednostavno, svaki mlad igrač bi trebalo da napreduje iz meča u meč i da uviđa svoje mane. I ja isto tako pokušavam da napredujem iz treninga u trening na svim poljima u kojima nisam tako dobar. Radim na svojim manama i trudim se da svaki dan budem sve bolji. Naravno, dosta toga zavisi i od ekipe, jer kad ona igra dobro, onda je svima lakše".

Protiv Nemačke, sa njim u tandemu nastupio je Uroš Spajić (26), a još na Mundijalu videli smo Milenkovića u paru sa Milošem Veljkovićem (23).

"Spaja je sjajan momak i sjajan igrač, ali i Velja je sjajan momak. Obojica su odlični igrači. Koga god selektor da upari, neće napraviti grešku, jer su obojica odlični. (Stefan) Mitrović je tu sa nama iskusniji i može da nam pomogne".

Naredni, veliki izazov reprezentacija će imati u ponedeljak, kada će na stadionu Benfike igrati protiv Portugala. Kristijano Ronaldo i saigrači u četvrtak su remizirali bez golova protiv Ukrajine, a "orlovi" su taj meč gledali zajedno, timski...

"Portugalci izlaze visoko u presing i žele celu utakmicu da 'pritisnu' protivnika, da daju gol… Imaju dosta dobrih individualaca, počev od Ronalda. Ti igrači mogu da naprave razliku na terenu, ali mi pripremamo utakmicu gledajući tim".

Prema "Blekijevom" mišljenju, igra u skoku mogla bi da bude "oružje" Srbije…

"Jedna od naših dobrih strana je da možemo da iskoristimo ofanzivni prekid. Imamo dosta visokih i to može da nam bude adut".

Nedelju, dan pred utakmicu, Milenković će provesti u analiziranju protivnika.

"Dan uoči meča posmatram igrače protiv kojih igram, gledam protivnike, ekipu, analiziram protivnike i to me koncentriše. Ne isključujem telefon, u mom okruženju znaju da sam kao i na dan utakmice u fokusu i retko me zovu i pišu".

Kad istrči na teren, ponovo će biti jedan od važnijih aduta Mladena Krstajića. Iako je praktično tek počeo seniorsku karijeru, nemali teret za sada mirno nosi na leđima.

"U mojoj karijeri se dešava sve brzo, trudim se da ostanem miran, nogama na zemlji. To sam za sada i uspeo. Drago mi je da narod u meni vidi oslonca, ali duga je staza ispred mene, imam još mnogo da radim, ovo je tek početak".

Ulogu lidera postepeno sam preuzima, što se videlo i kada je hrabrio Adema Ljajića posle velikog promašaja protiv Nemačke.

"Pokušavam da kroz celu utakmicu bodrim igrače, da daju sve od sebe i najviše što mogu. Kroz priču na terenu pokušavam da im pomognem da se pozicioniraju najbolje moguće, da smanjimo protivniku šansu da nas ugrozi. To bi trebalo da radi svaki defanzivac - da bude ratnik na terenu, da pomaže ostalim igračima, jer vidi sve iz zadnje linije. Pokušavam da im pomognem, a šta oni misle o tome - ne znam", dodao je "Bleki" Milenković uz osmeh.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar