ЕП: Блеки снимио Португалце...

Можемо да им дамо гол из прекида! Млади штопер српске репрезентације подсећа да су и Немци имали сјајне играче по боковима и верује у повољан резултат у Лисабону.

Фудбал 24.03.2019 | 11:15
ЕП: Блеки снимио Португалце...
Није та Португалија никакав баук. Јесте првак Европе, јесте да има једног од најбољих играча света свих времена, јесте да ће желети искупљење после ремија са Украјином, међутим, баш тих 0:0 на премијерни квалификација за ЕУРО 2020 могли би да нацртају пут нашој репрезенатцији како да се у понедељак на Лужу одупре фавориту. Или га савлада, што да не?

Поготово што Кристијано Роналдо и екипа нису показали ништа што би заплашило Орлове у петак вече.

„Требало би да гледамо искључиво нас, да верујемо у себе и у тимски дух. Гледали смо меч са Украјином, пажљиво анализирали Португалце, занимљиво је то да играју висок пресинг, воле да „даве“ ривала, имају доста квалитетних индивидуалаца, способних да направе разлику на терену. Сви су чланови великих клубова, али имали су и Немци јаке играче по боковима, наш задатак је да поново обавимо посао на најбољи могући начин, спремимо се и покажемо се у правом светлу“, уверљиво рапортира из Лисабона Никола Миленковић.

Млади штопер је уверен да тим Младена Крстајића може да се носи са Португлацима, да може да их стави на муке, посебно ако се зна да је пре три дана из прекида дао гол Немачкој, а из још једног, баш преко Блекија, пропустио шансу за други.

„Имамо добар офанзивни прекид који противника може да доведе у проблем. Видело се то против Немачке, надам се да ће тако бити и против Португалије“.

На исти начин уме да запрети и домаћин. Нарочито ако буде играо Пепе.

„Имају и они опасне ситуације, знају да угрозе гол из прекида, али обавеза нас из одбране је да сачувамо концентрацију, реагујемо на прави начин. Селектор ће рећи ко кога чува, а на нама да одрадимо посао, избегнемо провокације, сачувамо мирноћу“.

Ако у офанзивном делу наше екипа има дилема онда у одбрани не би смело да је буде, јер се очекује исти штоперски тандем испред голмана Марка Дмитровића: Никола Миленковић – Урош Спајић.

„Задовољан сам како смо играли, Спајић је одличан момак, сјајан фудбалер, Милош Вељковић такође, а ту је Стефан Митровић, са својим искуством. Кога год селектор да упари у последњој линији не може да погреши. Сваки млади играч треба да анализира себе из меча у меч, сагледа грешке и мане, да ради на себи на свим пољима и напредује из дана у дан. Кад екипа игра добро наравно да је све далеко лакше“, додао је Миленковић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар