EP: Bleki snimio Portugalce...

Možemo da im damo gol iz prekida! Mladi štoper srpske reprezentacije podseća da su i Nemci imali sjajne igrače po bokovima i veruje u povoljan rezultat u Lisabonu.

Fudbal 24.03.2019 | 11:15
EP: Bleki snimio Portugalce...
Nije ta Portugalija nikakav bauk. Jeste prvak Evrope, jeste da ima jednog od najboljih igrača sveta svih vremena, jeste da će želeti iskupljenje posle remija sa Ukrajinom, međutim, baš tih 0:0 na premijerni kvalifikacija za EURO 2020 mogli bi da nacrtaju put našoj reprezenatciji kako da se u ponedeljak na Lužu odupre favoritu. Ili ga savlada, što da ne?

Pogotovo što Kristijano Ronaldo i ekipa nisu pokazali ništa što bi zaplašilo Orlove u petak veče.

„Trebalo bi da gledamo isključivo nas, da verujemo u sebe i u timski duh. Gledali smo meč sa Ukrajinom, pažljivo analizirali Portugalce, zanimljivo je to da igraju visok presing, vole da „dave“ rivala, imaju dosta kvalitetnih individualaca, sposobnih da naprave razliku na terenu. Svi su članovi velikih klubova, ali imali su i Nemci jake igrače po bokovima, naš zadatak je da ponovo obavimo posao na najbolji mogući način, spremimo se i pokažemo se u pravom svetlu“, uverljivo raportira iz Lisabona Nikola Milenković.

Mladi štoper je uveren da tim Mladena Krstajića može da se nosi sa Portuglacima, da može da ih stavi na muke, posebno ako se zna da je pre tri dana iz prekida dao gol Nemačkoj, a iz još jednog, baš preko Blekija, propustio šansu za drugi.

„Imamo dobar ofanzivni prekid koji protivnika može da dovede u problem. Videlo se to protiv Nemačke, nadam se da će tako biti i protiv Portugalije“.

Na isti način ume da zapreti i domaćin. Naročito ako bude igrao Pepe.

„Imaju i oni opasne situacije, znaju da ugroze gol iz prekida, ali obaveza nas iz odbrane je da sačuvamo koncentraciju, reagujemo na pravi način. Selektor će reći ko koga čuva, a na nama da odradimo posao, izbegnemo provokacije, sačuvamo mirnoću“.

Ako u ofanzivnom delu naše ekipa ima dilema onda u odbrani ne bi smelo da je bude, jer se očekuje isti štoperski tandem ispred golmana Marka Dmitrovića: Nikola Milenković – Uroš Spajić.

„Zadovoljan sam kako smo igrali, Spajić je odličan momak, sjajan fudbaler, Miloš Veljković takođe, a tu je Stefan Mitrović, sa svojim iskustvom. Koga god selektor da upari u poslednjoj liniji ne može da pogreši. Svaki mladi igrač treba da analizira sebe iz meča u meč, sagleda greške i mane, da radi na sebi na svim poljima i napreduje iz dana u dan. Kad ekipa igra dobro naravno da je sve daleko lakše“, dodao je Milenković.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar