Албанија смијенила Панућија!

Пала прва селекторска глава! Италијан завршио мисију.  Свађа и пораз - Албанија отпустила Панућија! Пораз на старту, свађа са голманом. . .

Фудбал 24.03.2019 | 09:45
Албанија смијенила Панућија!
Покушавају Албанци са Италијанима да направе искорак, али им не вреди. После Ђанија де Бјазија, отказ је добио и Кристијан Панући.

Некадашњи првотимац Роме, Интера, Милана, Монака, Реал Мадрида и Челсија већ после почетних 90 минута квалификација за Првенство Европе добио је отказ. Фудбалски савез Албаније није могао да толерише пораз од Турске (0:2) који се надовезао на серију лоших резултата у Лиги нација и зато је решио да раскине сарадњу са Панућијем, који је тако постао први смењени селектор у тек започетим квалификацијама.

Панући је у јулу 2017. ангажован с намером да Албанце одведе на ЕУРО, али после неуспеха у Лиги нација и овог у дуелу са Турцима јасно је да није тај калибар.

ФС Албаније је објавио да ће екипу на гостовању Андори у понедељак водити здруженим снагама Ервин Булку и Сулејман Мема.

Албанија је у потрази за новим селектором.

Некадашњи италијански фудбалер Кристијан Панући добио је отказ послије пораза од Турске (0:2) на старту квалификација за Европско првенство 2020. године, док је и прије тога био на "климавим" ногама у односу са Фудбалским савезом Албаније.

Панући је из екипе одстранио првог голмана Томаса Стракошу након што је закаснио на лет и није могао на вријеме да се појави на окупљању, што је по многима било престрого.

Уз то, Албанија није фудбалски напредовала од доласка Панућија на кормило репрезентације и заправо је од љета 2017. године укупно уписала четири побједе, два ремија и чак девет пораза, док је пропустила и да обезбиједи "вајлдкард" у Лиги нација.

Утакмицу против Албаније водиће Еврин Булку и Сулејман Мема, а остаје да се види ко ће бити нови селектор и да ли ће поново изабрати Италијана.

Ђани ди Бјази им је донео прво учешће на Европском првенству, док се његов сународник Кристијан Панући није показао као ни близу успјешан, а ништа дуже се није задржао ни у Ливорну и Тернани гдје је претходно радио.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар