Albanija smijenila Panućija!

Pala prva selektorska glava! Italijan završio misiju.  Svađa i poraz - Albanija otpustila Panućija! Poraz na startu, svađa sa golmanom. . .

Fudbal 24.03.2019 | 09:45
Albanija smijenila Panućija!
Pokušavaju Albanci sa Italijanima da naprave iskorak, ali im ne vredi. Posle Đanija de Bjazija, otkaz je dobio i Kristijan Panući.

Nekadašnji prvotimac Rome, Intera, Milana, Monaka, Real Madrida i Čelsija već posle početnih 90 minuta kvalifikacija za Prvenstvo Evrope dobio je otkaz. Fudbalski savez Albanije nije mogao da toleriše poraz od Turske (0:2) koji se nadovezao na seriju loših rezultata u Ligi nacija i zato je rešio da raskine saradnju sa Panućijem, koji je tako postao prvi smenjeni selektor u tek započetim kvalifikacijama.

Panući je u julu 2017. angažovan s namerom da Albance odvede na EURO, ali posle neuspeha u Ligi nacija i ovog u duelu sa Turcima jasno je da nije taj kalibar.

FS Albanije je objavio da će ekipu na gostovanju Andori u ponedeljak voditi združenim snagama Ervin Bulku i Sulejman Mema.

Albanija je u potrazi za novim selektorom.

Nekadašnji italijanski fudbaler Kristijan Panući dobio je otkaz poslije poraza od Turske (0:2) na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, dok je i prije toga bio na "klimavim" nogama u odnosu sa Fudbalskim savezom Albanije.

Panući je iz ekipe odstranio prvog golmana Tomasa Strakošu nakon što je zakasnio na let i nije mogao na vrijeme da se pojavi na okupljanju, što je po mnogima bilo prestrogo.

Uz to, Albanija nije fudbalski napredovala od dolaska Panućija na kormilo reprezentacije i zapravo je od ljeta 2017. godine ukupno upisala četiri pobjede, dva remija i čak devet poraza, dok je propustila i da obezbijedi "vajldkard" u Ligi nacija.

Utakmicu protiv Albanije vodiće Evrin Bulku i Sulejman Mema, a ostaje da se vidi ko će biti novi selektor i da li će ponovo izabrati Italijana.

Đani di Bjazi im je doneo prvo učešće na Evropskom prvenstvu, dok se njegov sunarodnik Kristijan Panući nije pokazao kao ni blizu uspješan, a ništa duže se nije zadržao ni u Livornu i Ternani gdje je prethodno radio.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar