Голман одбио пријем код Трампа!

Голман шампиона НХЛ лиге, Вашингтон Капиталса, Брејден Холтби, рекао је да не жели да иде на пријем код председника САД Доналда Трампа.

Остали спортови 23.03.2019 | 16:30
Голман одбио пријем код Трампа!
Трамп пе позвао играче и чланове стручног штаба на пријем поводом прославе освајања Стенли купа. Холтби је други играч Капиталса који је одбио позив, после Брета Конолија.

"То је једна од оних ствари о којима морате да размислите, али ја морам да останем веран себи и да са поштовањем одбијем понуду. То је за мене лична ствар. Верујем у оно у шта верујем и ако желим да се држим тога, морам да урадим оно што мислим да је исправно, али то не утиче на одлуке других", рекао је Холтби.

Традиција је да председник САД у Белој Кући организује прославе титула у четири главне северноамеричке спортске лиге. Трамп је повремено био у сукобу са појединим спортистима, од НФЛ лиге, где су играчи протестовали током извођења химне, до НБА играча, укључујући Леброна Џејмса и Стефена Карија.

Шампиони НХЛ лиге наставили су традицију посета Белој Кући, за разлику од шампиона из осталих спортова. Кошаркаши Голден Стејта, шампиони у последње две сезоне НБА лиге, нису желели да оду у посету Трампу.

Такође, планирано је било и да шампиони НФЛ лиге Филаделфија Иглси посете Белу кућу и прославе освајање Супербола, али су на то пристала само двојица играча, па је Трамп отказао позив вече пре скупа.

Хокејаши Вашингтона обићи ће Белу Кућу и састаће се са Трампом у понедељак, а тај догађај протећи ће без јавне церемоније

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар