У Звезди преломили, Ебисилио одлази на љето?!

Фудбалер Црвене звезде Лоренцо Ебисилио по свему судећи ће већ у јуну напустити редове првака Србије.

Фудбал 26.03.2019 | 20:00
У Звезди преломили, Ебисилио одлази на љето?!
Како је пренео "Спортски журнал", Ебисилио није имао учинак једнак оном који је имао раније на Кипру, па је јасна намера управе клуба да га стави на трансфер листу.

Чињеница је да он има уговор са црвено-белима до лета 2020. године, али је врло вероватно да ни сам није задовољан што је иза Марка Марина и Мирка Иванића, који добијају знатно већу минитажу овог пролећа.

Холанђанин је доведен као скупоцено појачање и тешко је веровати да ће клуб успети да врати уложено, али у сваком случају, верује се да је трансфер најбоља опција за обе стране.

Ебисилио је од доласка прошлог лета имао доста проблема, пре свега са кондицијом, имао је пехове и са повредама, тако да га је и то спречило да покаже колико стварно може.

Неизвесно је да ли нових интересовања за његове услуге, пошто је зимус одбијена понуда из САД у висини од 1,5 милиона евра.

Ебисилио је на 28 утакмица постигао два гола уз осам асистенција.

Дошао је са задатком да оплемени везни ред Црвене звезде, буде њен адут у походу на дуплу круну, међутим, благо речено, Лоренцо Ебисилио се није снашао на Маракани и зато ће у предстојећем прелазном року напустити табор спрског првака.

Према информацијама Спортског журнала, у руководству црвено-белих разбистрила се слика да Холанђанин пореклом са Суринама на лето промени средину. Макар по цену губитка одређених финансијских средстава.

Исти извор подсећа да је бивши првотимац АПОЕЛ-а укупно коштао више од 1.000.000 евра кад се обрачуна обештећење плаћено кипарском клубу и досадашње плате, али да Звезда нема рачун да га задржи и у последњој години уговора (потписао до 2020). Зато трага за најповољнијим моделом разлаза, свесна да новац који ће добити на растанку неће бити довољан да покрије досадашње трошкове. Иако је пред крај 2018. одбила 1.500.000 евра „тешку“ понуду из Сједињених Америчких Држава.

Лоренцо Ебисилио је у свим такмичењима одиграо укупно 28 утакмица за тим Владана Милојевића, дао је два и наместио осам голова, мада је утисак да није успео да се позиционира као један од лидера тима. Посебно у оним јачим утакмицама какве су биле у Лиги шампиона или вечитим дербијима. Зимски ангажман Мирка Иванића из БАТЕ Борисова, као и недавни продужетак уговора са Марком Марином јасно указују шта су приоритети Црвене звезде. А ту места за Ебисилија нема.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар