U Zvezdi prelomili, Ebisilio odlazi na ljeto?!

Fudbaler Crvene zvezde Lorenco Ebisilio po svemu sudeći će već u junu napustiti redove prvaka Srbije.

Fudbal 26.03.2019 | 20:00
U Zvezdi prelomili, Ebisilio odlazi na ljeto?!
Kako je preneo "Sportski žurnal", Ebisilio nije imao učinak jednak onom koji je imao ranije na Kipru, pa je jasna namera uprave kluba da ga stavi na transfer listu.

Činjenica je da on ima ugovor sa crveno-belima do leta 2020. godine, ali je vrlo verovatno da ni sam nije zadovoljan što je iza Marka Marina i Mirka Ivanića, koji dobijaju znatno veću minitažu ovog proleća.

Holanđanin je doveden kao skupoceno pojačanje i teško je verovati da će klub uspeti da vrati uloženo, ali u svakom slučaju, veruje se da je transfer najbolja opcija za obe strane.

Ebisilio je od dolaska prošlog leta imao dosta problema, pre svega sa kondicijom, imao je pehove i sa povredama, tako da ga je i to sprečilo da pokaže koliko stvarno može.

Neizvesno je da li novih interesovanja za njegove usluge, pošto je zimus odbijena ponuda iz SAD u visini od 1,5 miliona evra.

Ebisilio je na 28 utakmica postigao dva gola uz osam asistencija.

Došao je sa zadatkom da oplemeni vezni red Crvene zvezde, bude njen adut u pohodu na duplu krunu, međutim, blago rečeno, Lorenco Ebisilio se nije snašao na Marakani i zato će u predstojećem prelaznom roku napustiti tabor sprskog prvaka.

Prema informacijama Sportskog žurnala, u rukovodstvu crveno-belih razbistrila se slika da Holanđanin poreklom sa Surinama na leto promeni sredinu. Makar po cenu gubitka određenih finansijskih sredstava.

Isti izvor podseća da je bivši prvotimac APOEL-a ukupno koštao više od 1.000.000 evra kad se obračuna obeštećenje plaćeno kiparskom klubu i dosadašnje plate, ali da Zvezda nema račun da ga zadrži i u poslednjoj godini ugovora (potpisao do 2020). Zato traga za najpovoljnijim modelom razlaza, svesna da novac koji će dobiti na rastanku neće biti dovoljan da pokrije dosadašnje troškove. Iako je pred kraj 2018. odbila 1.500.000 evra „tešku“ ponudu iz Sjedinjenih Američkih Država.

Lorenco Ebisilio je u svim takmičenjima odigrao ukupno 28 utakmica za tim Vladana Milojevića, dao je dva i namestio osam golova, mada je utisak da nije uspeo da se pozicionira kao jedan od lidera tima. Posebno u onim jačim utakmicama kakve su bile u Ligi šampiona ili večitim derbijima. Zimski angažman Mirka Ivanića iz BATE Borisova, kao i nedavni produžetak ugovora sa Markom Marinom jasno ukazuju šta su prioriteti Crvene zvezde. A tu mesta za Ebisilija nema.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar