Рафиња иде у Фламенго!

Искусни дефанзивац Бајерна, 33-годишњи Рафиња по свему судећи на лето напушта редове првака Немачке.  Пето појачање слеће на Маракану: Рафиња за титулу чекану десет година! Фламенго договорио долазак десног бека Бајерна.

Фудбал 26.03.2019 | 19:00
Рафиња иде у Фламенго!
Како су пренели медији у Бразилу, Рафиња се спрема за повратак кући, тачније у редове екипе Фламенга са којим је успео да договори двогодишњу сарадњу.

Преговори између Рафиње, који је у Бајерну последњих осам година и Фламенга трајали су неколико месеци, али више нема дилеме, он ће заиграти за клуб из Рија.

Рафиња је још 2005. из Коритибе стигао у Европу, тачније у редове екипе Шалкеа за који је одиграо пуних пет сезона. Потом је играо за Бајерн, на 260 мечева постигао је шест голова у свим такмичењима.

Он ће постати пето појачање Фламенга у текућој години, пре њега у клуб стигла појачања попут Родрига Каја, Араскаете, Бруна Енрикеа и Габигола.

После чак 14 година на европским теренима, дошло је време да се Рафиња врати у Бразил. Искусни десни бек Бајерна из Минхена договорио је прелазак на чувену Маракану и у наредне две сезоне носиће дрес Фламенга.

Овакав расплет је донекле очекиван. По више основа. Кључ је у сазнању да је некадашњем фудбалеру Шалкеа и Ђенове остало још само два месеца уговора са Баварцима и на лето постаје слободан играч, што значи да заинтересована страна не мора да плаћа обештећење. Затим, ту је јасно незадовољство Рафиње третманом код Ника Ковача о чему је јавно говорио. Напослетку, после 14 сезона у европском фудбалу и услед чињенице да у септембру пуни 34 године делује да му се опет игра у отаџбини. И то на култном стадиону.

Рафиња се све договорио са челницима Фламенга, уговор ће бити потписан 1. јуна, а о свему је информисан и Бајерн, да не испадне да је човек који је учествовао у освајању шест узастопних Салатара нешто иза леђа радио клубу са Алијанц арене. Мада, док не постане званично и он се уздржава од коментара.

„Никакву одлуку још нисам донео. Не зна се да ли остајем у Европи или се враћам у Бразил“, покушао је Рафиња да увије у обланде питање статуса.

Рафиња би требало да буде део озбиљног пројекта Фламенга у намери клуба из Рија да после десет година освоји титулу првака Бразила. Претходно су потписали Родриго Кајо, Араскаета, Бруно Енрике и Габријел Барбоса.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар