Rafinja ide u Flamengo!

Iskusni defanzivac Bajerna, 33-godišnji Rafinja po svemu sudeći na leto napušta redove prvaka Nemačke.  Peto pojačanje sleće na Marakanu: Rafinja za titulu čekanu deset godina! Flamengo dogovorio dolazak desnog beka Bajerna.

Fudbal 26.03.2019 | 19:00
Rafinja ide u Flamengo!
Kako su preneli mediji u Brazilu, Rafinja se sprema za povratak kući, tačnije u redove ekipe Flamenga sa kojim je uspeo da dogovori dvogodišnju saradnju.

Pregovori između Rafinje, koji je u Bajernu poslednjih osam godina i Flamenga trajali su nekoliko meseci, ali više nema dileme, on će zaigrati za klub iz Rija.

Rafinja je još 2005. iz Koritibe stigao u Evropu, tačnije u redove ekipe Šalkea za koji je odigrao punih pet sezona. Potom je igrao za Bajern, na 260 mečeva postigao je šest golova u svim takmičenjima.

On će postati peto pojačanje Flamenga u tekućoj godini, pre njega u klub stigla pojačanja poput Rodriga Kaja, Araskaete, Bruna Enrikea i Gabigola.

Posle čak 14 godina na evropskim terenima, došlo je vreme da se Rafinja vrati u Brazil. Iskusni desni bek Bajerna iz Minhena dogovorio je prelazak na čuvenu Marakanu i u naredne dve sezone nosiće dres Flamenga.

Ovakav rasplet je donekle očekivan. Po više osnova. Ključ je u saznanju da je nekadašnjem fudbaleru Šalkea i Đenove ostalo još samo dva meseca ugovora sa Bavarcima i na leto postaje slobodan igrač, što znači da zainteresovana strana ne mora da plaća obeštećenje. Zatim, tu je jasno nezadovoljstvo Rafinje tretmanom kod Nika Kovača o čemu je javno govorio. Naposletku, posle 14 sezona u evropskom fudbalu i usled činjenice da u septembru puni 34 godine deluje da mu se opet igra u otadžbini. I to na kultnom stadionu.

Rafinja se sve dogovorio sa čelnicima Flamenga, ugovor će biti potpisan 1. juna, a o svemu je informisan i Bajern, da ne ispadne da je čovek koji je učestvovao u osvajanju šest uzastopnih Salatara nešto iza leđa radio klubu sa Alijanc arene. Mada, dok ne postane zvanično i on se uzdržava od komentara.

„Nikakvu odluku još nisam doneo. Ne zna se da li ostajem u Evropi ili se vraćam u Brazil“, pokušao je Rafinja da uvije u oblande pitanje statusa.

Rafinja bi trebalo da bude deo ozbiljnog projekta Flamenga u nameri kluba iz Rija da posle deset godina osvoji titulu prvaka Brazila. Prethodno su potpisali Rodrigo Kajo, Araskaeta, Bruno Enrike i Gabrijel Barbosa.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar