Земља која је први пут 2015. године чула страну музику

Бутан - земља среће, магије и митова - током десетодневног фестивала који се одиграо 2015. први пут у историји угостила је стране ди-џејеве, уличне уметнике, играче и креативне мислиоце.

Путовања 23.03.2019 | 15:36
Земља која је први пут 2015. године чула страну музику
Средишњи градски трг у престоници Тимпу тог фебруара постао је место сусрета потпуних супротности - вишевековне традиције и урбане културе.

Годишњи међународни фестивал, десетодневна манифестација чији програм укључује уметност, музику, филм и гастрономске специјалитете први пут је у “краљевству Хималаја” ујединио људе различитих националности. 

Смештен између својих великих суседа Индије и Кине, Бутан је једна од најинтригантнијих земаља на свету. Захваљујући томе што је туризам све до 1974. године био забрањен, древна култура земље остала је готово нетакнута.

С доласком интернета (телевизија је дозвољена тек 1999. године) радознала млада популација (60 одсто становништва чине особе испод 25 година старости) “крочила” је у спољашњи свет. 

“Бутан се дуго није отварао ка свету. Настојали смо да заштитимо своју културу, али промене су неизбежне. Утицаји су ту, сада је само питање на који начин ћемо им приступити. Циљ овог фестивала је да омогући младим генерацијама да се изразе, размењују идеје и уче од међународних уметника”, изјавио је Тинли Палден Дорђи, саоснивач фестивала.

Б 925
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар