Дружење предуслов за здравље и срећу

Повезаност коју осећамо приликом дружења са блиским особама је предуслов за здравље и срећу, нарочито код старијих особа. Доказано је да људи који имају много пријатеља дуже живе.

Здравље 23.03.2019 | 15:29
Дружење предуслов за здравље и срећу
НЕ каже се тек тако да су пријатељи велико богатство, чак и непроцењиво. Осим што са њима радо проводимо време у дугим разговорима или шетњи, стручњаци тврде да дружење делује веома позитивно на здравље. То колико имате пријатеља и колико сте им посвећени, утиче и на могућност да "зарадите" или не неко срчано обољење. Осим тога, уз њих се лакше подноси бол.

Повезаност коју осећамо приликом дружења са блиским особама је предуслов за здравље и срећу, нарочито код старијих особа. Доказано је да људи који имају много пријатеља дуже живе и имају мању шансу да постану дементни, док усамљеност може да проузрокује ранију смрт. Занемаривању пријатеља склоније су жене, нарочито у тридесетим годинама, када су заокупљене породичним и пословним обавезама.

Квалитетни односи међу људима битни су за наше здравље колико и физичка активност. Дакле, не заборавите пријатеље и повремено их позовите да заједно попијете макар кафу.

Новости
фото:интерент

Коментари / 0

Оставите коментар