За финале АБА: Звезда - Партизан, први чин!

Црвено и црно-бели вечерас почињу полуфиналну серију плеј-офа АБА лиге. Ко ће повести?

Кошарка 23.03.2019 | 13:45
За финале АБА: Звезда - Партизан, први чин!
Кошаркаши Црвене звезде и Партизана вечерас од 19 часова (Арена спорт 1) у хали Александар Николић играју први меч полуфиналне серије плеј-офа АБА лиге.

На програму је четврти вечити дерби у сезони, сигурно најбитнији до сада јер је огроман улог - наставак борбе за трофеј на Јадрану који доноси и Евролигу.

Звезда, која је два пута надиграла црно-беле у сезони, али и изгубила за пехар Купа Радивоја Кораћа, регуларни део завршила је са импозантним скором 21-1, док је Партизан је био четврти са 14 победа и осам пораза.

У серији на две победе најважнија је прва утакмица, сматра тренер црвено-белих Милан Томић.

"Против Партизана смо играли три пута ове сезоне. Знамо шта можемо да очекујемо од њих, шта могу да напараве на терену. Направили смо добре тренинге и спремни смо да направимо први корак, а то је буде 1:0. Битно је кренемо са победом", рекао је Томић на конференцији за медије уочи старта полуфиналне серије.

Тренер Партизана Андреа Тринкијери улогу фаворита препустио је Црвеној звезди.

"Звезда је направила одличну екипу, да се одмах врати у Евролигу. Одавно нисам видео тако талентован тим у АБА. Они су фаворити и за мене, за нијансу бољи од Будућности. Темпирали су форму, нису имали повреде. Имају евролигашке играче, Лазића који има више трофеја од свих других играча, али и Човића који уђе са клупе и мења утакмицу", похвалио је противника Италијан.

Први дуел у полуфиналу плеј-офа АБА лиге, који се игра на две победе, судиће Илија Белошевић, Дамир Јавор и Томислав Хордов.

Други полуфинални пар чине Цедевита и бранилац пехара Будућност, који се састају у понедељак у Загребу.

Цедевита је регуларни део сезоне завршила на другом месту са скором 16-6, колико је остварила и Будућност, која је заузела треће место.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар