Za finale ABA: Zvezda - Partizan, prvi čin!

Crveno i crno-beli večeras počinju polufinalnu seriju plej-ofa ABA lige. Ko će povesti?

Košarka 23.03.2019 | 13:45
Za finale ABA: Zvezda - Partizan, prvi čin!
Košarkaši Crvene zvezde i Partizana večeras od 19 časova (Arena sport 1) u hali Aleksandar Nikolić igraju prvi meč polufinalne serije plej-ofa ABA lige.

Na programu je četvrti večiti derbi u sezoni, sigurno najbitniji do sada jer je ogroman ulog - nastavak borbe za trofej na Jadranu koji donosi i Evroligu.

Zvezda, koja je dva puta nadigrala crno-bele u sezoni, ali i izgubila za pehar Kupa Radivoja Koraća, regularni deo završila je sa impozantnim skorom 21-1, dok je Partizan je bio četvrti sa 14 pobeda i osam poraza.

U seriji na dve pobede najvažnija je prva utakmica, smatra trener crveno-belih Milan Tomić.

"Protiv Partizana smo igrali tri puta ove sezone. Znamo šta možemo da očekujemo od njih, šta mogu da naparave na terenu. Napravili smo dobre treninge i spremni smo da napravimo prvi korak, a to je bude 1:0. Bitno je krenemo sa pobedom", rekao je Tomić na konferenciji za medije uoči starta polufinalne serije.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri ulogu favorita prepustio je Crvenoj zvezdi.

"Zvezda je napravila odličnu ekipu, da se odmah vrati u Evroligu. Odavno nisam video tako talentovan tim u ABA. Oni su favoriti i za mene, za nijansu bolji od Budućnosti. Tempirali su formu, nisu imali povrede. Imaju evroligaške igrače, Lazića koji ima više trofeja od svih drugih igrača, ali i Čovića koji uđe sa klupe i menja utakmicu", pohvalio je protivnika Italijan.

Prvi duel u polufinalu plej-ofa ABA lige, koji se igra na dve pobede, sudiće Ilija Belošević, Damir Javor i Tomislav Hordov.

Drugi polufinalni par čine Cedevita i branilac pehara Budućnost, koji se sastaju u ponedeljak u Zagrebu.

Cedevita je regularni deo sezone završila na drugom mestu sa skorom 16-6, koliko je ostvarila i Budućnost, koja je zauzela treće mesto.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar