Кастер Семења вјерује у побједу у Лозани!

Али, пред судом! У саопштењу адвоката јужноафричке атлетичарке наводи да је она оптимистична да ће Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани прогласити правила ИААФ "незаконитим, неважећим и без ефекта".

Остали спортови 26.03.2019 | 15:30
Кастер Семења вјерује у побједу у Лозани!
Адвокати јужноафричке атлетичарке Кастер Семење изјавили су да је олимпијска шампионка оптимистична поводом жалбе коју је поднела против правила Међународне атлетске федерације (ИААФ) о контроли природно високог нивоа тестостерона код атлетичарки.

У саопштењу се наводи да је Семења оптимистична да ће Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани прогласити правила ИААФ "незаконитим, неважећим и без ефекта".

Према правилима која још нису ступила на снагу, од атлетичарки са природно високим нивоом тестостерона тражи се да смање њихов ниво како би могле да се такмиче у дисциплинама од 400 метара до једне миље. У супротном морале би да промене дисциплине. Адвокати су навели да би Семењина победа пред ЦАС "спречила атлетичарке да иду на лекарске интервенције у покушајима да се придржавају ових правила".

ЦАС је јуче навео да ће одлуку донети крајем априла, како би се омогућила правна расправа. Обе стране поднеле су додатне доказе. ;

Семења је двострука олимпијска и трострука светска шампионка на 800 метара.

Од ње је 2009. године тражено да се подвргне тестовима како би се одредило ког је пола, али резултати никада нису објављени.

Она је најпознатија спортисткиња која има природно висок ниво тестостерона. ИААФ је навела да јој то даје непоштену предност над противницама.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар