Kaster Semenja vjeruje u pobjedu u Lozani!

Ali, pred sudom! U saopštenju advokata južnoafričke atletičarke navodi da je ona optimistična da će Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani proglasiti pravila IAAF "nezakonitim, nevažećim i bez efekta".

Ostali sportovi 26.03.2019 | 15:30
Kaster Semenja vjeruje u pobjedu u Lozani!
Advokati južnoafričke atletičarke Kaster Semenje izjavili su da je olimpijska šampionka optimistična povodom žalbe koju je podnela protiv pravila Međunarodne atletske federacije (IAAF) o kontroli prirodno visokog nivoa testosterona kod atletičarki.

U saopštenju se navodi da je Semenja optimistična da će Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani proglasiti pravila IAAF "nezakonitim, nevažećim i bez efekta".

Prema pravilima koja još nisu stupila na snagu, od atletičarki sa prirodno visokim nivoom testosterona traži se da smanje njihov nivo kako bi mogle da se takmiče u disciplinama od 400 metara do jedne milje. U suprotnom morale bi da promene discipline. Advokati su naveli da bi Semenjina pobeda pred CAS "sprečila atletičarke da idu na lekarske intervencije u pokušajima da se pridržavaju ovih pravila".

CAS je juče naveo da će odluku doneti krajem aprila, kako bi se omogućila pravna rasprava. Obe strane podnele su dodatne dokaze. ;

Semenja je dvostruka olimpijska i trostruka svetska šampionka na 800 metara.

Od nje je 2009. godine traženo da se podvrgne testovima kako bi se odredilo kog je pola, ali rezultati nikada nisu objavljeni.

Ona je najpoznatija sportistkinja koja ima prirodno visok nivo testosterona. IAAF je navela da joj to daje nepoštenu prednost nad protivnicama.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar