Кеси предводи егзодус овог љета са Сан Сира...

На листи за одстрел бар још два имена. . .

Фудбал 26.03.2019 | 22:30
Кеси предводи егзодус овог љета са Сан Сира...
Миланов успон до места у четири најбоља тима Серије А покренуо је точак размишљања на тему како би тим могао да изгледа после лета, поготово ако се сезона заиста и заврши пласманом у Лигу шампиона први пут после четири сезоне поста.

Не тако давно Милан се налазио буквално на ивици амбиса, а на дну га је чекао просјачки штап и судбина неких бивших великана европског и светског фудбала. Одлазак сумњивог бизнисмена Лија Јонгхонга и уплив америчког капитала из инвестиционе куће Елиот пробудио је нову енергију на Сан Сиру, вратио у фотеље клупске легенде попут Паола Малдинија, Каке и Леонарда, али и спречио велику срамоту, односно избацивање тима из Лиге Европе због нагомиланих дугова и кршења прописа финансијског фер-плеја. 

Мада је ситуација знатно стабилнија него лани, Милан би овог лета поново могао да се нађе у проблему са Уефиним законским актом, што ће одговорне на Сан Сиру натерати да се окрену сређивању актуелног играчког кадра и продаји оних који су у овом тренутку вишак. Све са циљем да се среди каса и прикупи новац како се не би улазило у даље проблеме с ФФП. 

С Чизме се може чути да је први на листи за продају Франк Кеси. Није ово новост, пошто се о тој опцији говори још откако је затворен зимски прелазни рок. Подсетимо, Милан још није званично ни купио Кесија од Аталанте, пошто је за његову двогодишњу позајмицу исплатио 8.000.000 евра и на лето мора да плати 24.000.000 евра. Онда ће Кеси бити стављен на трансфер листу и продат оном ко плати бар 30.000.000, а можда чак и 40.000.000 евра. Наводно, за његов потпис се боре два лондонска ривала – Тотенхем и Арсенал.

Милан ће у међувремену покушати да заврши потпис Ектора Ерере, кога такође хоће Рома пошто му уговор с Портом истиче на лето. Дакле, ту Милан не би имао никавих трошкова око обештећења. Пошто се буде завршио овај ФФП циклус, Милан ће покушати да среди папире са Челсијем и откупи Тјемуеа Бакајока за мање од тражених 35.000.000 евра. Ако то успе, челници Милана направиће велики посао. Јер, Бакајоко је последњих месеци један од најбољих играча тима уз Кшиштофа Пјонтека.

Мада се првобитно спекулисало да ће бити „или-или“ ситуација, изгледа да у Милану размишљају да се уз Кесијаодрекну и Суса, за кога ће тражити око 35.000.000 евра. У овом тренутку нема конкретно заинтересованих страна, али ће се за понајбољег играча Росонера из првог дела сезоне сигурно наћи клуб...

На листи за продају могао би да се нађе и Патрик Кутроне. Додуше, овде ће Милан више желети да уновчи одличне игре младог фудбалера у јесењем делу шампионата, односно пре доласка Кшиштофа Пјонтека, када је пао у други план. Како обојица неће моћи да добију исту минутажу, односно Пјонтек ће сигурно имати предност, Кутроне је вишак. Ако, пак, млади Италијан буде прихватио улогу резервисте, остаће на Сан Сиру јер Милан тренутно нема још једну опцију у нападу. Тада би се вероватно све окренуло на продајуХакана Чалханоглуа, за кога би можда могло да се извуче око 30.000.000 евра. За Кутронеа ће се тражити више – близу 50.000.000 евра.

Миланови планови за будућност су велики, а биће још већи ако се обезбеди Лига шампиона. Пројекат који ће се вртети око Лукаса Пакете и Кшиштофа Пјонтека биће врло занимљив.

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс, Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар