Kesi predvodi egzodus ovog ljeta sa San Sira...

Na listi za odstrel bar još dva imena. . .

Fudbal 26.03.2019 | 22:30
Kesi predvodi egzodus ovog ljeta sa San Sira...
Milanov uspon do mesta u četiri najbolja tima Serije A pokrenuo je točak razmišljanja na temu kako bi tim mogao da izgleda posle leta, pogotovo ako se sezona zaista i završi plasmanom u Ligu šampiona prvi put posle četiri sezone posta.

Ne tako davno Milan se nalazio bukvalno na ivici ambisa, a na dnu ga je čekao prosjački štap i sudbina nekih bivših velikana evropskog i svetskog fudbala. Odlazak sumnjivog biznismena Lija Jonghonga i upliv američkog kapitala iz investicione kuće Eliot probudio je novu energiju na San Siru, vratio u fotelje klupske legende poput Paola Maldinija, Kake i Leonarda, ali i sprečio veliku sramotu, odnosno izbacivanje tima iz Lige Evrope zbog nagomilanih dugova i kršenja propisa finansijskog fer-pleja. 

Mada je situacija znatno stabilnija nego lani, Milan bi ovog leta ponovo mogao da se nađe u problemu sa Uefinim zakonskim aktom, što će odgovorne na San Siru naterati da se okrenu sređivanju aktuelnog igračkog kadra i prodaji onih koji su u ovom trenutku višak. Sve sa ciljem da se sredi kasa i prikupi novac kako se ne bi ulazilo u dalje probleme s FFP. 

S Čizme se može čuti da je prvi na listi za prodaju Frank Kesi. Nije ovo novost, pošto se o toj opciji govori još otkako je zatvoren zimski prelazni rok. Podsetimo, Milan još nije zvanično ni kupio Kesija od Atalante, pošto je za njegovu dvogodišnju pozajmicu isplatio 8.000.000 evra i na leto mora da plati 24.000.000 evra. Onda će Kesi biti stavljen na transfer listu i prodat onom ko plati bar 30.000.000, a možda čak i 40.000.000 evra. Navodno, za njegov potpis se bore dva londonska rivala – Totenhem i Arsenal.

Milan će u međuvremenu pokušati da završi potpis Ektora Erere, koga takođe hoće Roma pošto mu ugovor s Portom ističe na leto. Dakle, tu Milan ne bi imao nikavih troškova oko obeštećenja. Pošto se bude završio ovaj FFP ciklus, Milan će pokušati da sredi papire sa Čelsijem i otkupi Tjemuea Bakajoka za manje od traženih 35.000.000 evra. Ako to uspe, čelnici Milana napraviće veliki posao. Jer, Bakajoko je poslednjih meseci jedan od najboljih igrača tima uz Kšištofa Pjonteka.

Mada se prvobitno spekulisalo da će biti „ili-ili“ situacija, izgleda da u Milanu razmišljaju da se uz Kesijaodreknu i Susa, za koga će tražiti oko 35.000.000 evra. U ovom trenutku nema konkretno zainteresovanih strana, ali će se za ponajboljeg igrača Rosonera iz prvog dela sezone sigurno naći klub...

Na listi za prodaju mogao bi da se nađe i Patrik Kutrone. Doduše, ovde će Milan više želeti da unovči odlične igre mladog fudbalera u jesenjem delu šampionata, odnosno pre dolaska Kšištofa Pjonteka, kada je pao u drugi plan. Kako obojica neće moći da dobiju istu minutažu, odnosno Pjontek će sigurno imati prednost, Kutrone je višak. Ako, pak, mladi Italijan bude prihvatio ulogu rezerviste, ostaće na San Siru jer Milan trenutno nema još jednu opciju u napadu. Tada bi se verovatno sve okrenulo na prodajuHakana Čalhanoglua, za koga bi možda moglo da se izvuče oko 30.000.000 evra. Za Kutronea će se tražiti više – blizu 50.000.000 evra.

Milanovi planovi za budućnost su veliki, a biće još veći ako se obezbedi Liga šampiona. Projekat koji će se vrteti oko Lukasa Pakete i Kšištofa Pjonteka biće vrlo zanimljiv.

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters, Shutterstock

Komentari / 0

Ostavite komentar