Сањол се побунио против земљака!

Лукас Ернандез нема квалитет за Бајерн! „Добар је у дефанзиви, али и слаб у нападу. Нема шансе да Баварци дају 80. 000. 000 евра за њега“, каже Вили.

Фудбал 29.03.2019 | 09:00
Сањол се побунио против земљака!
Свакодневно нам из Немачке, Шпаније и Француске стижу информације како је све готово и како ће светски шампион Лукас Ернандез сигурно на лето прећи из Атлетико Мадрида у Бајерн у рекордном трансферу од 80.000.000 евра.

И Ули Хенес је сам недавно признао да су Баварци спремни да издвоје ту своту за једног од најбољих дефанзиваца света, али легенда Бавараца Вили Сањол не гледа благонаклоно на трансфер земљака.

"Баварци имају већ Алабу на левом беку, тако да или Аустријанац иде из клуба или ће се преселити на позицију штопера или везног играча. У срцу одбране ту су Павар и Зиле, али не треба заборавити ни Боатенга и Хумелса који још нису нигде отишли", подсећа Сањол у разговору за Радио Монте Карло. 

Некадашњи десни бек и асистент Карла Анћелотија сумња да ће Баварци платити 80.000.000 за левог бека како се приповеда.

"Сигуран сам да Бајерн неће издвојити ту суму за Лукаса Ернандеза. Клуб има на располагању 200.000.000 евра за појачања овога лета, то је већ изгласано, али проблем је што Бајерн мора да попуни више места у тиму. Клубу је потребан нови везиста, нови леви бек, нови крилни нападач и нови центарфор као замена за Левандовског, тако да 80.000.000 за Лукаса неће ићи сигурно", тврди Сањол.

Француз као да има нешто против земљака којег не сматра играчем достојним дреса Бајерна.

"Изненадио сам се када сам видео да Бајерн жели баш Лукаса Ернандеза. Знате да су Бајернови бекови увек нападачки настројени, од Лама, преко Лизаразуа, па све до мене. Ако имаш мање од десет асистенција у сезони, немачки медији ће те буквално уништити. Могу да схватим да доведу Лукаса, али само за формацију с тројицом у одбрани коју тренер Ковач преферира. Ернандез има слабу леву ногу, прошле сезоне је забележио само три асистенције за Атлетико. Да има добру леву ногу, било би их више, овако добар је у дефанзиви, али и јако слаб у нападу", закључио је Вили Сањол. 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар