Sanjol se pobunio protiv zemljaka!

Lukas Ernandez nema kvalitet za Bajern! „Dobar je u defanzivi, ali i slab u napadu. Nema šanse da Bavarci daju 80. 000. 000 evra za njega“, kaže Vili.

Fudbal 29.03.2019 | 09:00
Sanjol se pobunio protiv zemljaka!
Svakodnevno nam iz Nemačke, Španije i Francuske stižu informacije kako je sve gotovo i kako će svetski šampion Lukas Ernandez sigurno na leto preći iz Atletiko Madrida u Bajern u rekordnom transferu od 80.000.000 evra.

I Uli Henes je sam nedavno priznao da su Bavarci spremni da izdvoje tu svotu za jednog od najboljih defanzivaca sveta, ali legenda Bavaraca Vili Sanjol ne gleda blagonaklono na transfer zemljaka.

"Bavarci imaju već Alabu na levom beku, tako da ili Austrijanac ide iz kluba ili će se preseliti na poziciju štopera ili veznog igrača. U srcu odbrane tu su Pavar i Zile, ali ne treba zaboraviti ni Boatenga i Humelsa koji još nisu nigde otišli", podseća Sanjol u razgovoru za Radio Monte Karlo. 

Nekadašnji desni bek i asistent Karla Anćelotija sumnja da će Bavarci platiti 80.000.000 za levog beka kako se pripoveda.

"Siguran sam da Bajern neće izdvojiti tu sumu za Lukasa Ernandeza. Klub ima na raspolaganju 200.000.000 evra za pojačanja ovoga leta, to je već izglasano, ali problem je što Bajern mora da popuni više mesta u timu. Klubu je potreban novi vezista, novi levi bek, novi krilni napadač i novi centarfor kao zamena za Levandovskog, tako da 80.000.000 za Lukasa neće ići sigurno", tvrdi Sanjol.

Francuz kao da ima nešto protiv zemljaka kojeg ne smatra igračem dostojnim dresa Bajerna.

"Iznenadio sam se kada sam video da Bajern želi baš Lukasa Ernandeza. Znate da su Bajernovi bekovi uvek napadački nastrojeni, od Lama, preko Lizarazua, pa sve do mene. Ako imaš manje od deset asistencija u sezoni, nemački mediji će te bukvalno uništiti. Mogu da shvatim da dovedu Lukasa, ali samo za formaciju s trojicom u odbrani koju trener Kovač preferira. Ernandez ima slabu levu nogu, prošle sezone je zabeležio samo tri asistencije za Atletiko. Da ima dobru levu nogu, bilo bi ih više, ovako dobar je u defanzivi, ali i jako slab u napadu", zaključio je Vili Sanjol. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar