Сви путеви воде ка Мбапеу, он је идеалан Галактикос!

Реал је већ био на корак од његове куповине али је порез од 34. 000. 000 евра стопирао трансфер!

Фудбал 25.03.2019 | 23:50
Сви путеви воде ка Мбапеу, он је идеалан Галактикос!
Реал Мадрид ће морати да троши наредног лета. Ни скупоцено реновирање стадиона неће поштедетиФлорентина Переза трошкова за појачања. И то каква. Повратак Зинедина Зидана у клуб је био условљен довођењем неких великих и скупоцених појачања.

Гомила играча се повезује са Реалом, али мадридски Ас трвди да сви путеви воде ка Мбапеу. И да је он прва опција.

Флорентинова давнашња жеља је Нејмар. Отац бразилског фудбаера је послао сигнале да је Нејмаррасположен за прелазак у Мадрид, али они су отишли у ветар. Зидан не жели Нејмара, а и кад би дао зелено светло, била би то прескупа операција чак и за Реал. Близу 300.000.000 евра. Велика Зиданова жеља је ЕденАзар који на лето улази у последњу годину уговора са Челсијем, али Перез није убеђен да је то та класа потребна Реалу.  

Међутим, оно где се Перез и Зидан слажу је Килијан Мбапе.

Француз има све што је потребно да постане Галактикос у реконструкцији Реала. Екстремно је талентован, а већ има огромно искуство. Са само 20 година је светски шампион, освајао је трофеје у Француској, а тренутно има бруталан учинак у сезони са 31 голом у 35 утакмица. Многи се слажу да је будућа Златна лопта и играч који може да постане оно што је Роналдо био у Реалу. У многима анкетама, навијачи Реала су га изабрали као идеално појачање, далеко испред Нејмара. Добијао је и по 90 гласова Реалових присталица. Његовим довођењем би Перез купио поверење навијача и смирио незадовољство због очајне сезоне.

Такође, из дана у дан расте расположење Мбапеа да заврши епизоду у Паризу и пређе на виши ниво. А то је Реал. Француз је незадовољан новом елиминацијом из Лиге шампиона и губи стрпљење. Ни атмосфера у клубу му не прија због ривалитета са Јужноамериканцима, а недавно је кажњен са 180.000 евра.

Наравно, пита се ту и ПСЖ, а он се неће тек тако одрећи своје звезде. Чак ни по цену да мора да бира између њега и Нејмара. Међутим, како Бразилца не жели Зидан у Реалу, а повратак на Камп Ноу је глатко одбијен од стране руководства Барсе, врата Нејмаровог трансфера су све више затворена јер не постоји клуб спреман и способан за такву инвестицију.

Пари Сен Жермен је и даље под притиском за кршење финансијског фер-плеја и мораће због тога да наредног лета „намакне“ 150.000.000 евра од продаје играча. У том случају би морали да продају неколицину играча што није лако или би могли да све проблеме реше продајом Мбапеа. Наравно, тада би и играч морао да изврши притисак на клуб да га прода.

Мбапе је и 2017. године био близу преласка у Реал из Монака. Тада је Мурињо желео Бејла у Манчестер Јунајтеду и Реал је имао план да Велшанина замени Мбапеом. На крају је Бејл остао, а Реал је преко својих медија проширио вест да је Мбапе наводно тражио превелику плату и да је трансфер зато пукао.

Међутим, Фоотбалл Лекас је касније открио праву истину о тој причи. Реал је 20. јула постигао договор са Монаком око обештећења вредног 180.000.000 евра који је укључивао 30.000.000 евра кроз бонусе. Ипак, тај износ се попео на 214.000.000 евра када је Реал схватио да ће морати да плати додатни порез од 34.000.000 евра. Мадриђани нису желели да плате тај порез, очекивали су да то уради Монако и преговори су пукли. Пари Сен Жермен је изашао са понудом од 145.000.000 евра плус 35.000.000 евра кроз бонусе и Монако је пристао. Убрзо је Мбапе прихватио услове понуђене из Париза и прешао на Парк принчева.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар