Svi putevi vode ka Mbapeu, on je idealan Galaktikos!

Real je već bio na korak od njegove kupovine ali je porez od 34. 000. 000 evra stopirao transfer!

Fudbal 25.03.2019 | 23:50
Svi putevi vode ka Mbapeu, on je idealan Galaktikos!
Real Madrid će morati da troši narednog leta. Ni skupoceno renoviranje stadiona neće poštedetiFlorentina Pereza troškova za pojačanja. I to kakva. Povratak Zinedina Zidana u klub je bio uslovljen dovođenjem nekih velikih i skupocenih pojačanja.

Gomila igrača se povezuje sa Realom, ali madridski As trvdi da svi putevi vode ka Mbapeu. I da je on prva opcija.

Florentinova davnašnja želja je Nejmar. Otac brazilskog fudbaera je poslao signale da je Nejmarraspoložen za prelazak u Madrid, ali oni su otišli u vetar. Zidan ne želi Nejmara, a i kad bi dao zeleno svetlo, bila bi to preskupa operacija čak i za Real. Blizu 300.000.000 evra. Velika Zidanova želja je EdenAzar koji na leto ulazi u poslednju godinu ugovora sa Čelsijem, ali Perez nije ubeđen da je to ta klasa potrebna Realu.  

Međutim, ono gde se Perez i Zidan slažu je Kilijan Mbape.

Francuz ima sve što je potrebno da postane Galaktikos u rekonstrukciji Reala. Ekstremno je talentovan, a već ima ogromno iskustvo. Sa samo 20 godina je svetski šampion, osvajao je trofeje u Francuskoj, a trenutno ima brutalan učinak u sezoni sa 31 golom u 35 utakmica. Mnogi se slažu da je buduća Zlatna lopta i igrač koji može da postane ono što je Ronaldo bio u Realu. U mnogima anketama, navijači Reala su ga izabrali kao idealno pojačanje, daleko ispred Nejmara. Dobijao je i po 90 glasova Realovih pristalica. Njegovim dovođenjem bi Perez kupio poverenje navijača i smirio nezadovoljstvo zbog očajne sezone.

Takođe, iz dana u dan raste raspoloženje Mbapea da završi epizodu u Parizu i pređe na viši nivo. A to je Real. Francuz je nezadovoljan novom eliminacijom iz Lige šampiona i gubi strpljenje. Ni atmosfera u klubu mu ne prija zbog rivaliteta sa Južnoamerikancima, a nedavno je kažnjen sa 180.000 evra.

Naravno, pita se tu i PSŽ, a on se neće tek tako odreći svoje zvezde. Čak ni po cenu da mora da bira između njega i Nejmara. Međutim, kako Brazilca ne želi Zidan u Realu, a povratak na Kamp Nou je glatko odbijen od strane rukovodstva Barse, vrata Nejmarovog transfera su sve više zatvorena jer ne postoji klub spreman i sposoban za takvu investiciju.

Pari Sen Žermen je i dalje pod pritiskom za kršenje finansijskog fer-pleja i moraće zbog toga da narednog leta „namakne“ 150.000.000 evra od prodaje igrača. U tom slučaju bi morali da prodaju nekolicinu igrača što nije lako ili bi mogli da sve probleme reše prodajom Mbapea. Naravno, tada bi i igrač morao da izvrši pritisak na klub da ga proda.

Mbape je i 2017. godine bio blizu prelaska u Real iz Monaka. Tada je Murinjo želeo Bejla u Mančester Junajtedu i Real je imao plan da Velšanina zameni Mbapeom. Na kraju je Bejl ostao, a Real je preko svojih medija proširio vest da je Mbape navodno tražio preveliku platu i da je transfer zato pukao.

Međutim, Football Lekas je kasnije otkrio pravu istinu o toj priči. Real je 20. jula postigao dogovor sa Monakom oko obeštećenja vrednog 180.000.000 evra koji je uključivao 30.000.000 evra kroz bonuse. Ipak, taj iznos se popeo na 214.000.000 evra kada je Real shvatio da će morati da plati dodatni porez od 34.000.000 evra. Madriđani nisu želeli da plate taj porez, očekivali su da to uradi Monako i pregovori su pukli. Pari Sen Žermen je izašao sa ponudom od 145.000.000 evra plus 35.000.000 evra kroz bonuse i Monako je pristao. Ubrzo je Mbape prihvatio uslove ponuđene iz Pariza i prešao na Park prinčeva.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar