Мјесец дана форе за Кутиња да се спаси продаје!

Бразилац на раскрсници. . .

Фудбал 26.03.2019 | 15:15
Мјесец дана форе за Кутиња да се спаси продаје!
Најскупљи играч у историји Барселоне је све ближи етикети најскупљег промашаја. Прошле је виш од годину дана откако је Филипе Кутињо у трансферу тешком 120.000.000 евра (плус 40.000.000 кроз бонусе) прешао у Барселону из Ливерпула, али још није ни близу нивоа игара из дреса Редса...

У Каталонији полако губе стрпљење. Дали су Кутињу довољно времена да се адаптира, да се уклопи и навикне на стил игре у Барселони. Мењали су му позиције, тражили где му највише одговара да игра, али је учинак увек био исти. Недовољно добар за појачање његовог ранга. Од њега се очекује више од 19 голова и 11 асистенција у 63 утакмице. Такав учинак су у тиму попут Барсиног могла да имају и знатно слабија и јефтинија појачања. Од капитлаца попут Кутиња се очекује много више...

Каталонски медији пишу да се Бразилац налази на раскрсници и да у наредних месец дана игра за будућност у Барселони. То је рок који је клуб дао Кутињу да дођа на ниво игара из Ливерпула. Кључни састанак ће бити одржан после четвртфинала Лиге шампиона када ће бити одлучено каква је будућност бразилског офанзивца.

Партије које пружају Меси, Суарез и Дембеле су затвориле Кутињу врата нападачког трилинга и план је да он игра у везном реду.

Ако се Бразилац не испостави као трајно решење у везном реду, Барселона ће морати да размишља о продаји. Нико, па ни каталонски гигант, не може себи да приушти луксуз да му на клупи седи играч Кутињовогкалибра. Али, нека граница стрпљења мора да постоји и мора да се размишља прагматично док Кутињо још држи вредност на тржишту.

Барселона је одредила и са које позиције би кренула ако Кутињо заврши на трансфер листи. Граница испод које неће ићи – 100.000.000 евра. Постоје клубови који то могу да плате. Нема их много, али постоје. Манчестер Јунајтед делује као најозбиљнија опција јер жели Кутиња, а има новац.

У наредних месец дана ће Бразилац имати шансу да продужи боравак у Каталонији или да полако почен с паковањем кофера.

Извор: моззартспорт

ФОТО: РЕУТЕРС

Коментари / 0

Оставите коментар